SON DAKİKA
Hava Durumu

Andriy Yermak: Bayraktar, Ukrayna halkının zaferinin simgesi olacak bir efsanedir

Türk yapımı silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2, Ukrayna'nın Rus işgaline karşı savunmasındaki güçlü etkisiyle sürekli gündemde. Baykar şirketinin, 3 adet Bayraktar TB2 SİHA’yı Ukrayna’ya hibe ettiğini duyurmasının ardından, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, şirkete ve yetkililerine teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2022 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2022 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Andriy Yermak: Bayraktar, Ukrayna halkının zaferinin simgesi olacak bir efsanedir


Türk yapımı silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2, Ukrayna'nın Rus işgaline karşı savunmasındaki güçlü etkisiyle sürekli gündemde yer alıyor. Baykar şirketinin, 3 adet Bayraktar TB2'yi Ukrayna’ya hibe ettiğini duyurmasının ardından, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, şirkete ve yetkililerine teşekkürlerini bildirdi.



Baykar şirketinin, 3 adet Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı'nı (SİHA) Ukrayna’ya hibe ettiğini duyurmasının ardından, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, 27 Haziran 2022 tarihinde, Twitter üzerinden açıklama yaparak şirkete ve yetkililerine teşekkür mesajı yayımladı. Yermak açıklamasında, "Her Ukraynalı için Bayraktar, yılmaz Ukrayna halkının zaferinin simgesi olacak bir efsanedir. 3 adet Bayraktar TB2 İHA'sını Ukrayna'ya ücretsiz teslim etme kararı için Baykar şirketine ve Selçuk Bayraktar ile Haluk Bayraktar'a minnettarız" ifadelerini kullandı.





BAYKAR, UKRAYNA'YA 3 ADET BAYRAKTAR TB2 HİBE ETTİ

Ukraynalı sunucu Sergiy Prıtula’nın Hayır Vakfı, 22 Haziran, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine destek olmak amacıyla 3 adet Bayraktar TB2 SİHA’nın tedarik edilmesi için düzenlenen bağış kampanyası başlatmıştı. Bu kampanyaya gösterilen ilgi ve destek karşısında Türkiye merkezli savunma şirketi Baykar, toplanan bağışlar ile alınması planlanan 3 adet Bayraktar TB2 SİHA’yı hiçbir ücret talep etmeden Ukrayna’ya hibe ettiğini duyurdu.





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.