SON DAKİKA
Hava Durumu

Ahtem Çiygöz: Ukrayna'nın tek amacı Rus işgalcilere karşı savaşı kazanmak

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2022 07:22
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2022 07:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ahtem Çiygöz: Ukrayna'nın tek amacı Rus işgalcilere karşı savaşı kazanmak

İşgalci Rus ordusunun Ukrayna’ya saldırılarının 13. günü geride kalırken Ukrayna ordusu mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz, Ukrayna ordusunun ve halkının savaşa karşı yek vücut olduğunu ve asıl amacının ülkenin toprak bütünlüğünü korumak, savaşın kazanan tarafı olmak istediğini dile getirdi. Çiygöz, Rusya'nın yarattığı savaşın işgal altındaki Kırım'a da yansıyacağının altını çizdi.

Ukrayna Milletvekili, KTMM Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz, 8 Mart 2022 tarihi itibarıyla Ukrayna ordusunun ve halkının, işgalci Rus birliklerine karşı mücadelesinde başarıyla ilerlediğini ve Ukrayna'nın tek amacının savaşı kazanmak olduğunu vurguladı. Çiygöz'e göre, Rus işgalcilere karşı bu birliği sahaya yansıyor ve Rus ordusu Ukrayna’nın birlik ve beraberliği karşısında ilerleyiş gösteremiyor.

Rusya'da kriz bitmedi aksine derinleşiyor - Yeni Şafak RUSYA'NIN SALDIRGANLIĞININ SONUÇLARI KIRIM’A DA YANSIYACAK

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz, ABD ve AB’nin Ukrayna'ya saldıran işgalci Rusya’ya yönelik sert yaptırımlarına da dikkat çekerek, “Rusya'daki krizin etkisi yakın zamanda işgal altındaki Kırım’a da yansıyacak.” ifadesini kullandı.

Ayrıca Çiygöz, işgal altındaki Kırım'da son iki haftada insanların sayısının keskin bir şekilde azaldığını ve yarımadaya yeni taşınanların çoğunun kaçtığını da sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.