SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, Ukrayna'ya ağır silahlar dahil 1,3 milyar dolar değerinde ek yardım sağlayacak

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya 800 milyon dolar savunma, 500 milyon doları ekonomi yardımı sağlayacaklarını ve Rus gemilerinin ABD limanlarına girmesine izin verilmeyeceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2022 23:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2022 23:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD, Ukrayna'ya ağır silahlar dahil 1,3 milyar dolar değerinde ek yardım sağlayacak

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya 800 milyon dolar savunma, 500 milyon dolar ekonomi yardımı sağlayacaklarını ve Rus gemilerinin ABD limanlarına girmesine izin verilmeyeceğini duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, 21 Nisan 2022 tarihinde Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal ile görüştü. Ardından açıklama yapan Biden, Ukrayna'ya askeri ve ekonomi alanda ek yardım paketi gönderileceğini duyurdu.

AĞIR SİLAHLAR DAHİL 800 MİLYON DOLARLIK ASKERİ YARDIM

ABD ve müttefiklerinin Ukrayna'ya yardımları ulaştırmak için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu belirten Joe Biden, "Bugün Ukrayna'nın doğu ve Donbas bölgelerinde savaş kabiliyetinin artırılması amacıyla 800 milyon dolarlık daha yardımı açıklıyorum" ifadesini kullandı. Biden, bu paketin içinde ağır silahlar, onlarca obüs ve 144 bin cephane paketi ve insansız hava araçlarının yer aldığını belirtti.

SON 2 AYDA ABD'NIN UKRAYNA'YA SAĞLADIĞI EKONOMİ YARDIMI 1 MİLYAR DOLAR

Ukrayna'yı ekonomi alanında da desteklediklerini vurgulayan Biden, "Ukrayna hükümetine 500 milyon dolar doğrudan ekonomik yardım sağlayacağımızı da buradan duyuruyorum" dedi. Biden, bu rakamla son 2 ayda ABD'nin Ukrayna'ya sağladığı ekonomik yardımın 1 milyar dolara ulaştığını söyledi.

RUS GEMİLERİ ABD LİMANLARINA GİREMEYECEK

Avrupa'da olduğu gibi, Rusya ile bağlantılı gemilerin ABD limanlarına girmesine izin verilmeyeceğini belirten Joe Biden, "Bu da Rus bayraklı veya Rusya'nın yararına işletilen hiçbir geminin ABD limanlarına demirleyemeyeceği ve ABD kıyılarına erişemeyeceği anlamına geliyor" ifadesini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.