SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den TikTok yasağına bir hafta erteleme

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2020 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2020 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'den TikTok yasağına bir hafta erteleme

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, 20 Eylül 2020'de yürürlüğe girmesi planlanan TikTok uygulamasına ilişkin yasağın 27 Eylül'e erteleneceğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Çin menşeli sosyal medya platformu TikTok'un ABD'deki kolunun Oracle-Walmart ortaklığında satın alınmasına dair öngörülen anlaşmayı imzalayacağını duyurmasının ardından, Ticaret Bakanlığından TikTok yasağı için açıklama yapıldı.

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross hem bu gelişmeler hem de Başkan Donald Trump'ın önerisiyle, 20 Eylül 2020'de yürürlüğe girmesi planlanan TikTok uygulamasına ilişkin yasağı, 27 Eylül'e erteleyeceklerini duyurdu.

ABD'DE WECHAT VE TİKTOK YASAĞI UYGULANMAYA BAŞLAYACAKTI

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) WeChat ve video paylaşım uygulaması TikTok, 20 Eylül 2020 tarihinden itibaren uygulama mağazalarında yasaklanacaktı.

Haftalardır devam eden görüşmeler sonucunda TikTok’un ABD’li bir şirkete satışı söz konusu olmadığından, uygulamanın söz konusu tarihten itibaren ABD genelinde yasaklanacağı duyurulmuştu.

TRUMP, İKİ KARARNAME İMZALAMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump tarafından ABD’li kişi veya kuruluşların Çinli şirketlere ait sosyal medya uygulamaları TikTok ve WeChat ile herhangi bir iş yapmasını yasaklayan 2 kararnamenin imzalandığı 7 Ağustos 2020’de bildirilmişti.

ABD’DE ULUSAL GÜVENLİK TEHDİTİ OLARAK ALGILANDI

Kararnameler her iki uygulama için ayrı ayrı yayımlanırken, Çinli şirketlerce geliştirilen mobil uygulamaların ABD’de yayılmasının ülkenin ulusal güvenliğini, dış politikasını ve ekonomisini tehdit etmeye devam ettiği kaydedilmişti.

Kararnameler ile ABD’nin TikTok ve WeChat’in sahiplerine karşı ulusal güvenliği korumak için agresif önlemler alması gerektiği vurgusu yapılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.