SON DAKİKA
Hava Durumu

AB'den ilk kez Azerbaycan-Ermenistan sınırına sivil izleme misyonu

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2022 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2022 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB'den ilk kez Azerbaycan-Ermenistan sınırına sivil izleme misyonu

Avrupa Birliği (AB), Azerbaycan-Ermenistan sınırına, sınır belirlenmesinde görevlendirilecek sivil izleme misyonu gönderecek.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, dün dışişleri bakanlarının Lüksemburg'da yapılan toplantısının ardından bakanların, Azerbaycan-Ermenistan sınırına sivil misyon gönderilmesine olumlu baktığını ifade etti. Borrell, bölgeye ilk kez bu tür bir misyon gönderdiklerine dikkat çekti. Gelecek haftalarda Azerbaycan ile olan uluslararası sınırın Ermenistan tarafında 40 kişinin konuşlandırılacağını bildiren Borrell, bunun tarafların talebi üzerine alınan bir karar olduğunu kaydetti. Borrell, ekibin halihazırda Ermenistan'da olduğunu, bu nedenle kısa sürede konuşlanabileceğini söyledi.

KARAR FRANSA'DAKİ DÖRTLÜ GÖRÜŞMENİN ARDINDAN GELDİ

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, "Ermenistan'ın Azerbaycan ile olan uluslararası sınırı boyunca gözlem ekibinin hızla konuşlandırılmasını memnuniyetle karşılıyorum." ifadelerinin yer aldığı Twitter paylaşımında kararın, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı dörtlü görüşmenin ardından geldiğine değindi.

Michel, söz konusu misyonun taraflar arasında güven oluşturulmasına yardımcı olacağının altını çizdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.