SON DAKİKA
Hava Durumu

30 Ağustos Yunanistan'ı rahatsız etti: NATO'dan geri adım

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2022 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2022 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
30 Ağustos Yunanistan'ı rahatsız etti: NATO'dan geri adım

Türk askerleri tarafından Yunan askerlerinin bozguna uğratıldığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi her sene coşkuyla kutlanıyor. Bu sene de gururla anılan 30 Ağustos Zafer Bayramı NATO tarafından unutulmadı. NATO sosyal medya hesabından Türk askerinin ve Türk bayrağının yer aldığı fotoğrafa Türkçe "Zafer Bayramınız kutlu olsun" ifadelerine yer vermişti. Zafer kutlamasından rahatsız olan Yunanistan Dışişleri Bakanlığı NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e resmi şikayette bulundu. Şikayetin üzerine NATO sosyal medya paylaşımını sildi.

Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi bu sene de gururla kutlandı. Yunan ordusuna karşı başlatılan taarruzun zaferle sonuçlanmasının ardından Türk ordusu istiklali yolunda adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Türkiye'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladığı bir fotoğraf yayımladı. NATO'nun sosyal medya hesabından yayımladığı zafer paylaşımı geniş kitlelerce büyük beğeni topladı. Türk askeri ve Türk bayrağının bulunduğu fotoğrafa Türkçe "Zafer Bayramı kutlu olsun" ifadesi yazıldı. Paylaşımın devamında ise İngilizce "Bugün Türk bağımsızlığının 100. yıl dönümü. Zafer ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamalarında NATO ve ötesindeki Türk müttefiklerimizin yanındayız" ifadeleri yer aldı. Paylaşımda, NATO ülkesi Türkiye'nin Savunma Bakanlığı etiketlendi.

30 AĞUSTOS PAYLAŞIMA YUNANİSTAN'DAN TEPKİ

Türk milletinin zaferi olarak kaydedilen tarihi gün Yunanistan'a rahatsızlık vermeye devam ediyor. Yunanistan NATO'nun sosyal medya hesabından yaptığı 30 Ağustos paylaşımına tepki gösterdi.

NATO'DAN GERİ ADIM

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e resmi şikayette bulunarak, söz konusu paylaşımı "rahatsız edici" olarak nitelendirdi. Yunanistan'ın tepkisi üzerine NATO sosyal medya paylaşımını sildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.