SON DAKİKA
Hava Durumu

Selçuk Bayraktar: Ukrayna ile stratejik birlikteliğimiz dostluğa dönüştü

Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar, katıldığı televizyon programında Ukrayna ile olan stratejik işbirliğine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2023 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2023 23:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Selçuk Bayraktar: Ukrayna ile stratejik birlikteliğimiz dostluğa dönüştü

Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TV100 kanalında katıldığı "Az Önce Konuştum" adlı televizyon programında, Ukrayna’nın Rus işgaline karşı direnişinin sembolü haline gelen Bayraktar TB2 İHA ve SİHA’ların önemine değinerek, "Bir insansız hava aracına dünyada ilk defa askerler, dans ederek marşlar yazıyorlar. Akıncı'da Ukrayna motorları kullanılıyor. Hatta ülkemizin ilk yerli insansız savaş uçağı Kızılelmada da Ukrayna'da üretilen motorlar kullanılıyor" ifadelerini kullandı.

"UKRAYNA İLE STRATEJİK BİRLİKTELİK..."

Selçuk Bayraktar, Rusya'nın Ukrayna'da ortaya koyduğu saldırılar ve işgal girişimine ilişkin ise, "Ukrayna’yla stratejik birliktelik bir anlamda dostluğa dönüştü. Savaş başlamadan önce bizim yerine getirmemiz gereken taahhütlerimiz var, bunların hepsini yerine getirmemiz gerekiyor ve bunun yanında bu işgali asla meşru görmedik. Buna vicdani tarafından bakacak olursanız, bir kere bizler için bu tarafı çok daha kıymetli. Şayet biz Ukrayna'ya desteği kesmiş olsaydık bire bir saldıran tarafın yanında taraf tutmuş olacaktık. Bir kere bu ahlaken ne olursa olsun doğru değil. Biz beraber yola çıktığımız yol arkadaşını bir anlamda yarı yolda bırakmak durumunda kalakcaktık böyle bir şey yapsak. Biz asla bunu yapamayız, asla böyle bir anlayışa sahip olamayız" dedi.

BATILI ÜLKELERİN UKRAYNA'YA YAPTIĞI ASKERİ YARDIMDAN ÇOK DAHA FAZLA

Baykar'ın Ukrayna'ya bugüne kadar yaptığı bağışların ve desteğin toplam değerinin 100 milyon dolara dayandığı tahmin edliyor. Bu rakam bazı Batılı ülkelerin Ukrayna'ya yaptığı askeri yardımdan çok daha fazla. Türkiye, Rusya içindeki hedeflere karşı kullanmama şartı olmaksızın Ukrayna'ya silah desteği sağlayan tek NATO ülkesi olarak biliniyor. Türk hükumetinin Ukrayna'ya yaptığı askeri yardıma ek olarak, Baykar da bu çabada önemli bir rol oynuyor. 

BAYKAR TEKNOLOJİDEN UKRAYNA'YA DESTEK

Baykar Teknoloji, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı işgal girişimi ve saldırılarının başladığı 24 Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'ya 20'den fazla Bayraktar TB2 SİHA, 24 Bayraktar TB2 keşif İHA, elektronik harp ekipmanı ve 12 kamyon dolusu insani yardım bağışladı. Bu bağışlara ek olarak, Baykar, 15 Bayraktar TB2'yi yarı fiyatına sattı.

Litvanya, Ukrayna, Polonya'da toplanan bağışları kabul etmeyerek 5 TB2'yi bağışladı. Böylece toplanan bağış miktarları, Ukrayna için yeniden yapılanma projeleri ve insani yardım için kullanıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.