SON DAKİKA
Hava Durumu

Eren Abluka Sonbahar Kış 23 operasyonu başlatıldı

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından Şırnak'ta 871 personelin katılımıyla "Eren Abluka Sonbahar-Kış-23 (Bestler Dereler) Şehit Jandarma Yüzbaşı Yunus Çelebi operasyonu" başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2023 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2023 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Eren Abluka Sonbahar Kış 23 operasyonu başlatıldı

 İçişleri Bakanlığı tarafından bölücü terör örgütü PKK'yı ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla Şırnak ilinde “Eren Abluka Sonbahar Kış-23 (Bestler Dereler) Şehit J.Yzb.Yunus Çelebi” operasyonu başlatıldı.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı koordinesinde; Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı sevk ve idaresinde gerçekleştirilen operasyonda; Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığına bağlı, Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 9 Tabur 67 operasyonel tim 871 personel görev alıyor. 

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: 

"Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Eren Abluka Sonbahar-Kış Operasyonları, halkımızın desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde başarı ile devam ediyor. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.