SON DAKİKA
Hava Durumu

Eren Abluka Sonbahar Kış-21 Operasyonu başlatıldı

Diyarbakır'da "Eren Abluka Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik Operasyonu" başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2023 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2023 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Eren Abluka Sonbahar Kış-21 Operasyonu başlatıldı

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı bugün Diyarbakır'da "Eren Abluka Sonbahar Kış-21 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik Operasyonu"nun başlatıldığını bildirdi.
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, operasyonun bölücü terör örgütü PKK'yı ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla başlatıldığı vurgulandı.

840 PERSONEL 56 TİM GÖREVLİ

Operasyon kapsamında Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı sevk ve idaresinde jandarma özel harekat, polis özel harekat, jandarma komando ve güvenlik korucu timlerinden oluşan 840 personel ve 56 operasyonel timin görev aldığı ifade edildi.

Operasyonun ilk gününde nokta istihbaratına dayalı olarak Lice kırsalında yürütülen arazi arama tarama faaliyetinde 5 sığınak saptandı. Aramalarda bir EYP düzeneği, 4'lü pil bloğu, 3 tüp, 145 kilogram toz esrar ile çok miktarda yaşam ve giyim malzemesi ele geçirildi. Malzemelerin imha edilerek sığınak ve barınakların kullanılamaz hale getirildiği aktarıldı. 

Bakanlığın açıklamasında ayrıca, "Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Eren Abluka Sonbahar- Kış Operasyonları, halkımızın desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde başarıyla devam ediyor." ifadesinin altı çizildi.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.