SON DAKİKA
Hava Durumu

Çinli teknoloji devi Huawei, Uygurları fişleyen yazılımı için patent başvurusu yaptı!

Çinli teknoloji devi Huawei, Uygurları fişleyen yazılımı için patent başvurusu yaptı!

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 19:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çinli teknoloji devi Huawei, Uygurları fişleyen yazılımı için patent başvurusu yaptı!

Çinli teknoloji devi Huawei, Çin'in Doğu Türkistanlıları gözlemlemek için kullandığı teknoloji kapsamında yeniden gündeme geldi. Çin yönetiminin güdümündeki Huawei şirketi, gözlem teknolojisinin patentini almak için başvuru yaptığı öğrenildi.

Doğu Türkistan'da sistematik baskılara maruz kalan Uygur Türkleri aynı zamanda teknolojik gözetim altında tutuluyor. Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei'nin Uygur Türklerini tespit etmek amacıyla yeni bir sistem geliştirdiği ve bunun için patent başvurusu yaptığı bildirildi.

YAZILIMIN PATENTİNDE "UYGUR" İBARESİ GEÇİYOR

Yetkililer, sistem için patent başvurusunda bulundu. Bugün BBC'de yer alan habere göre, ABD'li video gözlem denetimi ve analizi şirketi IPVM konuyu gündeme getiren bir açıklama yaptı. Ayrıca IPVM'nin ortaya attığı bilgilere göre, söz konusu patentte "Uygur" ibaresi geçiyor.

"ÇİNLİ TEKNOLOJİ DEVLERİNİN UYGUR HALKI ÜZERİNDEKİ ZALİM SALDIRILARI DESTEKLEMESİ..."

Konuyla ilgili Birleşik Krallık Parlamentosu Dış İlişkileri Komitesi Başkanı Tom Tugendhat, "Çin merkezli teknoloji devlerinin Uygur halkı üzerindeki zalim saldırıları desteklemesi, tüketiciler ve toplum olarak bizlere, hangi ürünü satın aldığımız veya hangi şirketleri ödüllendirdiğimiz konusunda daha dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.