SON DAKİKA
Hava Durumu

Bayraktar Kızılelma'dan başarılı test sürüşü

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı, Ukrayna motorlu Bayraktar Kızılelma, ikinci test sürüşünü başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2023 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2023 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bayraktar Kızılelma'dan başarılı test sürüşü

Türk hava savunma şirketi BAYKAR Teknoloji'nin yeni üretimi ilk insansız savaş uçağı, Ukrayna motoru taşıyan Bayraktar Kızılelma, ikinci test sürüşünü başarıyla geçti. BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Bayraktar KIZILELMA'mız 2. uçuş testini de başarıyla tamamladı. Ufku açık olsun" ifadelerini kullandı.

Türk hava savunma şirketi BAYKAR Teknoloji başarılı üretimleriyle dünya üzerinde büyük ses getiriyor. İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile başarılarından söz ettiriyor. Kırgızistan, Kazakistan ve birçok ülkeye tedarik edilen İHA ve SİHA'lar 3 Şubat 2022'de imzalanan anlaşma doğrultusunda Ukrayna'ya da verildi. 24 Şubat 2022'den bu yana Rus saldırılarına karşı mücadele eden Ukrayna, Türk hava savunma aracı Bayraktar TB2'lerle güçlü bir savunma gerçekleştiriyor. 

BAYRAKTAR KIZILEMA TESTİ BAŞARIYLA GEÇTİ

BAYKAR Teknoloji; Kızılelma, Akıncı ve Aksungur gibi yeni üretimlere yer veriyor. Ukrayna motorlu, Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılema ikinci kez deneme sürüşünü başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. BAYKAR Teknoloji tarafından yapılan açıklamada, şirketin öz sermayesiyle tamamen milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar Kızılelma'nın testi başarıyla geçtiği ifade edlidi.

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bayraktar KIZILELMA'mız 2. uçuş testini de başarıyla tamamladı. Ufku açık olsun" ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.