SON DAKİKA
Hava Durumu

ALKAR havan monteli yeni askeri araç VURAN, Jandarma Genel Komutanlığı envanterine girdi

Jandarma Genel Komutanlığı, ALKAR 120mm Havan Silah Sistemi yerleştirilen VURAN tipi askeri araçları tanıttı. Bu sayede, mobil havan yeteneği kazanan araçlar, terörle mücadele kapsamında muharebe sahasında büyük bir üstünlük sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2023 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2023 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ALKAR havan monteli yeni askeri araç VURAN, Jandarma Genel Komutanlığı envanterine girdi

Jandarma Genel Komutanlığı, terörle mücadele kapsamında ateş destek vasıtaları hususunda yeni bir gelişmeyi paylaştı. Komutanlık, bu kapsamda, ALKAR 120 mm. Havan Silah Sistemi monte edilen VURAN askeri araçlarını tanıttı.

JANDARMA, VURAN ASKERİ ARAÇLARINI TANITTI

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, VURAN tipi araçlara ait görüntüler paylaşıldı ve "Teröristle Mücadele Harekatında ateş destek gücünü artırmak maksadıyla 120 mm. havan monteli VURAN araçları Jandarma Genel Komutanlığı envanterine kazandırılmıştır"  açıklaması yapıldı.

ALKAR 120MM HAVAN SİLAH SİSTEMİ

120 mm. havan silah sistemi ALKAR'da, mermi namluya otomatik yüklenmekte. Namlusu 360 derece dönen ve yüksek namlu açılarında atış yapabilen ALKAR, en gelişmiş hızlı ve hassas elektro-mekanik taret sistemi donatıldı.

ALKAR, üç havanın yaptığı etkiyi tek başına yapabiliyor. Teknik özelliklerine bakıldığında, namlusu 120 mm Yivli Havan Menziline sahip. Namlu uzunluğu 1900 mm olan ALKAR'ın atışa hazırlanma süresi 1 dakikadan kısa.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.