SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy ve Kırımoğlu, Suudi Arabistan'da temaslarda bulundu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyet ile Suudi Arabistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2023 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2023 20:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy ve Kırımoğlu, Suudi Arabistan'da temaslarda bulundu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Arap Birliği Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Suudi Arabistan’a resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Zelenskıy‘ın Suudi Arabistan ziyaretine eşlik etti. Heyette; Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Andriy Sıbiga, Ukrayna Varlık Fonu Başkanı Rüstem Umerov, Ukrayna Cumhurbaşkanının Arap ve Müslüman Ülkelerle İlişkilerinden Sorumlu İstişare Kurulu Sekreteri Snaver Seythalil ve Ukrayna devlet yetkilileri yer aldı.

ZELENSKIY, KIRIMOĞLU VE UKRAYNA HEYETİ SUUDİ ARABİSTAN'DA TEMASLARDA BULUNDU

Ukrayna Cumhurbaşkanının Arap ve Müslüman Devletlerle İlişkilerinden Sorumlu Kurulun Yetkili Temsilcisi Rüstem Umerov'un girişimleriyle organize edilen temaslar kapsamında Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, Arap Birliği Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Suudi Arabistan’ın Cidde kentine geldi.

Cidde'deki toplantılarda Zelenskıy, Arap Birliği Liderler Zirvesi'nde konuşma yaptı. Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman el-Suud dahil olmak üzere siyasilerle ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

"ÖNCELİĞİMİZ SİYASİ TUTSAKLARIN ESARETTEN KURTARILMASI"

Sosyal medya üzerinden Suudi Arabistan’a ziyaretine ilişkin açıklama yapan Zelenskıy şu ifadeleri kullandı:

“Önceliklerimiz, tüm Kırım’da ve geçici işgal altından bulunan tüm topraklarda alıkonulan tüm siyasi tutsaklarının esaretten kurtarılması, uygulanması mümkün olduğu kadar çok devleti kapsaması gereken ve önümüzdeki kış enerji güvenliğini garanti eden barış formülümüzün sunumudur"

"KIRIM'DA BASKILARA MARUZ KALANLARIN ÇOĞU MÜSLÜMAN"

Önceliklerinden biri daha Ukrayna’daki Müslüman topluluğunun korunması. Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu bizimle birlikte. Rus işgalinden ilk zarar gören bölgemiz Kırım oldu ve işgal altındaki Kırım'da baskıya uğrayanların çoğu Müslüman.” 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.