SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, Davos Dünya Ekonomik Forumu'na katılacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın Davos'ta yapılacak Dünya Ekonomik Forumu'na katılacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2024 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2024 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, Davos Dünya Ekonomik Forumu'na katılacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 15-19 Ocak tarihleri arasında Davos'ta yapılacak Dünya Ekonomik Forumu'na katılacak.

Davos Dünya Ekonomik Forumu'nun organizatörleri, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın 16 Ocak'ta yapılacak etkinliklere katılarak; "Parçalanmış Bir Dünyada Güvenlik ve İşbirliğinin Sağlanması" panelinde konuşma yapacağını duyurdu.

Ayrıca ilgili panele Zelenskıy ile birlikte Dünya Ekonomik Forumu Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Klaus Schwab ve  Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Borge Brende'nin katılacağı kaydedildi.

“UKRAYNA BARIŞ FORMULÜ” DAVOS’TA ELE ALINACAK

Bilindiği üzere "Ukrayna Barış Formülü" konulu dördüncü uluslararası zirve, 14 Ocak 2024 tarihinde İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenecek. Farklı ülkelerin dış politika ve ulusal güvenlik danışmanlarının katılım ile gerçekleşecek zirvede, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın önerdiği barış formülü de ele alınacak.

UKRAYNA BARIŞ FORMÜLÜ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 15 Kasım 2022’de katıldığı G20 Zirvesi'nde 10 maddeden oluşan Ukrayna Barış Formülü'nü sunmuştu. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, G20 Zirvesi'nde önerdiği barış formülünde; radyasyon ve nükleer güvenliği, gıda güvenliği, enerji güvenliği, tüm mahkumların ve sürgün edilenlerin serbest bırakılması, BM Şartı'nın uygulanması, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve dünya düzeninin sağlanması, Rus birliklerinin geri çekilmesi ve çatışmaların sona erdirilmesi, adaletin iadesi, ekolojik sorunların önlenmesi, gerginliğin engellenmesi ve tarafların savaşın sona erdiğini teyit etmesi konusunda belge imzalanması gibi başlıklardan söz etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.