SON DAKİKA
Hava Durumu

WEF, Ukrayna'nın Barış Formülü danışmanlarının toplantısına ev sahipliği yaptı

İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu 2024 (WEF), Ukrayna'nın Barış Formülü danışmanlarının toplantısına ev sahipliği yaptı

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2024 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2024 19:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
WEF, Ukrayna'nın Barış Formülü danışmanlarının toplantısına ev sahipliği yaptı

Ukrayna Ulusal güvenlik danışmanlarının Ukrayna Barış Formülü hakkındaki 4. toplantısı 14 Ocak 2024 tarihinde İsviçre'nin Davos kentinde gerçekleşti. WEF, Ukrayna'nın Barış Formülü danışmanlarının toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıda 81 ülke ve uluslararası kuruluş bir araya geldi. 

TOPLANTI İŞGALCİ RUSYA'NIN SALDIRGANLIĞI İLE BAŞLADI

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andiriy Yermak konuya ilişkin yaptığı açıklamada, toplantıya 39  Avrupa, 18 Asya, 12 Afrika, 6 Güney Amerika, 3 Kuzey Amerika ve 2 Okyanusya ülkesinin temsilcilerinin Davos'ta buluştuğunu bildirdi. Yermak toplantının, Rusya'nın Ukrayna şehirlerine yönelik son dönemdeki büyük çaplı füze saldırılarının ardından yaşananları, sivil kayıpları ve sivil altyapının tahribatını anlatarak açtığını bildirdi.

BARIŞ FORMÜLÜNÜN BEŞ MADDESİ DAVOS'TA TARTIŞILACAK

Yermak, danışmanların Davos'taki bu 4. toplantısının, Ukrayna Barış Formülü'nün ilk beş maddesindeki, nükleer güvenlik, gıda ve enerji güvenliği, savaş esirlerinin serbest bırakılması ve serbest bırakılmasının ele alındığı Malta'daki üçüncü toplantının mantıklı bir devamı olduğunu belirtti. Yermak ayrıca, barış formülünün beş maddesinin daha Davos'ta tartışılacağını da aktardı.

FORUMA ZELENSKIY BİZZAT KATILACAK

Bunlar arasında Rus birliklerinin Ukrayna'dan çekilmesi, adaletin ve çevre güvenliğinin sağlanması, savaşın tırmanmasının ve tekrarının önlenmesi ve savaşın sonunun teyit edilmesi yer alıyor. Forumun organizatörleri, 16 Ocak'taki etkinliklerden birine Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın da bizzat katılacağını duyurdu .

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.