SON DAKİKA
Hava Durumu

Wagner çekildi: Rusya Savunma Bakanı Şoygu ilk kez görüntülendi

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Wagner lideri Yevgeniy Prigojin arasındaki gerginlik had safhaya çıktı. Wagner'in isyanı sırasında ortadan kaybolan Şoygu, Wagner'in geri çekilmesi ile ilk kez görüntülendi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2023 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2023 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Wagner çekildi: Rusya Savunma Bakanı Şoygu ilk kez görüntülendi

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Wagner lideri Yevgeniy Prigojin arasındaki gerginlik had safhaya çıktı. Rusya Güvenlik Servisi, Wagner lideri hakkında silahlı isyan çağrısı yapmaktan soruşturma açtı. Wagner'in yaşattığı korkudan dolayı ortadan kaybolan Şoygu, Wagner'in geri çekilmesinin ardından ilk kez Rus televizyonlarına çıkarak görüntü verdi.

BELARUS ARACI OLDU: WAGNER GERİ ÇEKİLDİ

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatı ile Moskova’ya ilerleyen Wagner Grubu lideri Yevgeniy Prigojin ile görüşme yaptı. Görüşmeden sonra Prigojin, Wagner birliklerinin geri çekildiğini açıkladı.

İsyanın başlamasına neden olan Rusya Savunma Bakanı Şoygu ortaya çıktı

ŞOYGU İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Wagner'in darbe girişimi dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Belarus'un arabuluculuğu sonunda Wagner lideri Yevgeniy Prigojin paralı asker grubunu geri çekerken, bu süreç boyunca ortadan kaybolan Şoygu, Rus televizyon kanalında ilk kez görüntülendi. Komutaları ziyaret eden Şoygu'nun, görüntülerde askerlerinden bilgi aldığı görüldü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.