SON DAKİKA
Hava Durumu

Üniversitelerde yüz yüze eğitim 3 Nisan'da başlıyor

Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği yüz yüze eğitim için tarih belli oldu. Buna göre, yüz yüze eğitim 3 Nisan 2023 tarihinde başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2023 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2023 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Üniversitelerde yüz yüze eğitim 3 Nisan'da başlıyor

Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği yüz yüze eğitim için tarih belli oldu. Buna göre, yüz yüze eğitim 3 Nisan 2023 tarihinde başlayacak. Ancak, devam şartı aranmayacağı belirtildi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "3 Nisan'dan itibaren uzaktan eğitim ile birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmadan yüz yüze eğitim verilebilecek" açıklamasını yaptı.

İSTEYEN ÖĞRENCİLER ÇEVRİM İÇİ, İSTEYEN ÖĞRENCİLER İSE YÜZ YÜZE EĞİTİM ALABİLECEK

YÖK Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine ilişkin açıklama yaptı. Özvar, üniversitelerin 3 Nisan'da açılacağını ve isteyenlerin okula gidebileceğini, devam şartının ise aranmayacağını duyurdu.

Özvar konuya ilgili yaptığı açıklamasında, "Deprem bölgesinde bulunan üniversitelerinde görev yapan idari personel sayısı ise 30 bin civarındadır. Depremde 148 akademik ve idari personelimiz de hayatını yitirmiştir. Vefat eden öğrencilerimize ve personellerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 4 binanın yıkık 127 binanın ağır hasarlı, 642 binanın hasarsız olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.