SON DAKİKA
Hava Durumu

Uluslararası Tenis Federasyonu Başkanı TASS'ı yalancılıkla suçladı

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2015 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2015 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Uluslararası Tenis Federasyonu Başkanı TASS'ı yalancılıkla suçladı

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Başkanı Francesco Ricci Bitti, Kırım’ın Rusya toprağı olduğunu kabul ettiğine dair açıklamada bulunmadığını söyledi.

Francesco Ricci Bitti, yaptığı açıklamada, “Rus haber ajansı TASS’ın benim söylediğimi iddia ettiği açıklamaları yalanlıyorum. Tenis, bireysel bir spor türü ve Kırımlı sporcular pasaportuna sahip oldukları herhangi bir ülkeyi temsil edebilir” dedi. Ayrıca Francesco Ricci Bitti, “sporun siyaseti göz ardı edememesine” rağmen sporun siyasi amaçlar için kullanılmaması gerektiği kanaatinde olduğunu dile getirdi.

Rus haber ajansı TASS, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Başkanı Francesco Ricci Bitti’nin, Kırım’ın Rusya’ya ait olduğunu söylediğine dair haberler yayımlamıştı. TASS’ın haberinde Kırımlı tenisçilerin Rusya Milli Takımı adına Davis Kupası’na ve Fed Kupası’na katılabileceğini ifade eden Ricci Bitti’nin, “Kırım, Rusya’nın bir parçasıdır. Kırımlı tenisçiler, Rusya Milli Takımı adına yarışmalara katılabilir ve bu takımı, farklı turnuvalarda temsil edebilir. Burada problem görmüyorum” dediği yazılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.