SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi ile bağlantılı 6 Rus subay ABD'de yargılandı!

ABD'nin Maryland eyaletindeki bir mahkeme, Rus istihbarat subaylarını Ukrayna'nın sitelerine siber saldırıdan suçlu buldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi ile bağlantılı 6 Rus subay ABD'de yargılandı!

ABD'nin Maryland eyaletindeki bir mahkeme, Rusya'nın istihbarat teşkilatına bağlı beş subay ve bir yardımcısını, Ukrayna'nın devlet sitelerine siber saldırı düzenleme ve dolandırıcılık suçlarından mahkûm etti.

ABD Adalet Bakanlığının 5 Eylül 2024 tarihinde konuya ilişkin yaptığı açıklamaya göre, subaylar Polkovnik Yuri Denisov, Vladislav Borovkov, Denis Denisenko, Dmitry Goloshubov, Nikolay Korchagin ve yardımcıları Amin Stigal siber saldırıdan suçlu bulundu.

UKRAYNA'NIN SİTELERİNE SİBER SALDIRI VE VERİ HIRSIZLIĞI

Savcılığın ortaya koyduğu delillere göre, söz konusu hacker grubu 2022'nin ocak ayında Ukrayna'nın devlet kurumlarının sitelerini hedef alarak buralardan veri çaldı. Çalınan veriler arasında tıbbi kayıtlar da bulunuyor ve kısa süre içinde bu veriler internet üzerinde satışa sunuldu.

Bir ay sonra, Rusya Ukrayna'ya karşı topyekûn saldırı ve işgal girişimini başlattı. Hacker grubu, 2021'in Ağustos ayından itibaren NATO'ya üye 26 ülkenin, ABD'nin de içinde bulunduğu bilgisayar sistemlerine siber saldırı düzenlemeye çalıştı. 2022'nin Ağustos ayında, Orta Avrupa ülkelerinden birinin ulaşım sistemi sitesi hedef alındı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.