SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliğinde "Güçlü Olmak İçin Cesur Olmak" başlıklı fotoğraf sergisi düzenlendi

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliğinde Ukrayna Savunucuları Günü münasebetiyle "Güçlü Olmak İçin Cesur Olmak" başlıklı fotoğraf sergisi tertip edildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 22:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliğinde "Güçlü Olmak İçin Cesur Olmak" başlıklı fotoğraf sergisi düzenlendi

Dilara Dilşah KAYA / QHA Ankara

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, 30 Eylül 2024 tarihinde Ukrayna Savunucuları Günü münasebetiyle bir resepsiyon düzenledi. Saat 18.00 itibarıyla Büyükelçilik binasında "Güçlü Olmak İçin Cesur Olmak" başlıklı fotoğraf sergisi, fotoğrafçılık kariyeri 2013 Onur Devrimi'nden başlayarak Kırım ve Donbas bölgesinin işgali ve Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı geniş çaplı savaşa kadar uzanan bir sürece sahip olan Ukrayna Dışişleri Bakanlığı fotoğrafçısı Eduard Krıjanivskıy'ın savaş alanından çekilen fotoğrafları yer aldı. Sergilenen fotoğraflar, resepsiyon katılımcıları tarafından büyük bir ilgiyle incelendi. 

"SERGİDEKİ FOTOĞRAFLAR, RUSYA'NIN İŞLEDİĞİ SAVAŞ SUÇLARINI BELGELİYOR"

Serginin açılışı Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar (Vasyl Bodnar) tarafından gerçekleştirildi. Büyükelçi Bodnar, açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Bu sergiyi, Ukrayna'nın Savunucular Günü olan 1 Ekim'in arifesinde açıyoruz. Bu gün, ulusumuzu savunan cesur kadın ve erkeklere adanmıştır. Güçlü Olmak İçin Cesur Olmak başlıklı sergi, onların cesaretini onurlandırıyor. Sergi, özgürlük için verilen mücadelenin her gün devam ettiğini hatırlatıyor. Bu sergide, Rus ordusunun İrpin ve Borodyanka'da işlediği savaş suçlarını belgeleyen görüntülerin yanı sıra imha edilen Mriya uçağının fotoğrafları da yer alıyor. Bu fotoğraflar, barışçıl şehirlerimizin uğradığı ağır yıkımı gözler önüne sermekte ve halkımıza karşı işlenen zulmün hayatî kayıtları olarak durmaktadır. Ukraynalıların anavatanları için savaşmaya devam ederken gösterdikleri direncin ve güçlü iradenin bir anlatısını aktarıyor.

Büyükelçi Bodnar, konuşmasının sonunda katılımcılara ve zor zamanlarda Ukrayna'ya destek veren tüm konuklara şükranlarını sundu. 

KADRAJINDA CEPHEDE SAVAŞAN UKRAYNALI KADIN VE ERKEKLER VARDI

Sergide fotoğrafları sergilenen Eduard Krıjanivskıy, gerçekleştirdiği konuşmada savaş alanında fotoğraf çekmenin ne kadar tehlikeli ve zor olduğuna değindi.

Cephede savaşan erkekleri ve kadınları fotoğraf makinesinin kadrajına alan Krıjanivskıy, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı tam ölçekli işgal girişimi ve topyekûn saldırılarını başlattığı 2022 yılının şubat ayından bu yana ülkesine destek veren uluslararası organizasyonlara ve devletlere teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.