SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy ve ABD Başkanı Biden telefon görüşmesi yaptı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'daki son durum ve güncel meseleler ile ilgili telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2023 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2023 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy ve ABD Başkanı Biden telefon görüşmesi yaptı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve ABD Başkanı Joe Biden, bugün iki devlet ilişkileri, Ukrayna'daki son durum ve güncel meseleler konulu telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Beyaz Saray'dan görüşme ile ilgili yapılan açıklamada, iki devlet başkanının, ABD'nin işgalci Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya yapacağı yardım ve desteklerin görüşüldüğü bildirildi.

ABD, UKRAYNA'NIN ÖZ SAVUNMASINA DESTEĞİNİ SÜRDÜRECEK

Biden'ın Ukrayna'ya olan sarsılmaz desteğinin devam edeceği vurgulanan açıklamada, ABD'nin Ukrayna'ya güvenlik, ekonomik ve insani yardım sağlamaya devam edeceği belirtildi. Ayrıca Biden'in Kanada Başkanı Justin Trudeau'yla da bir telefon görüşmesi yaptığı aktarılarak, görüşmenin Rusya'daki mevcut gelişmeler ışığında müttefikler ve ortaklarla yürütülen yakın koordinasyonun bir parçası olduğu kaydedildi.

PUTİN VE PRİGOJİN ÇATIŞMASI

Paralı asker şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlayıp karşılık vermekle tehdit etmiş, Wagner savaşçıları da Ukrayna'yı terk ederek sınırdaki Rostov bölgesine girmişti. Prigojin, saha kamplarına geri döneceklerini açıklamış, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Prigojin'e yönelik açılan ceza davasının kapanacağını, "isyancı liderin" Belarus'a gideceğini bildirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.