SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Büyükelçiliği: Türkiye, Ukrayna vatandaşının güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri aldı

Ukrayna Ankara Büyükelçiliği, Antalya'da tatil yapan bir Rus turistin, Ukrayna'daki savaş suçlarını itiraf ettiği video hakkında açıklama yaptı. Kamuoyunda tepkilere neden olayla ilgili Türkiye Cumhuriyeti makamlarının gereken tedbirleri aldığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2023 22:36
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2023 23:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Büyükelçiliği: Türkiye, Ukrayna vatandaşının güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri aldı

Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'da başlattığı topyekun savaş devam ediyor. Savaştan kaçan Rusların uğrak noktalarından olan turizm başkenti Antalya'da kaydedilen bir videoda, Ukraynalı kadına hakaret eden Rus erkek turistin ifadeleri gündem oldu. Tepki çeken videoda, Rus turist, Ukraynalıları öldürerek kazandığı parayla Antalya'da tatil yaptığını söyledi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, Rus vatandaşın kamuoyunda gündem olan küstah sözleri hakkında yazılı açıklama yayımladı. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği ve Ukrayna'nın Antalya Konsolosluğu, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilgili makamlarına olayı bildirdi ve mağdur tarafın şikayeti üzerine Rus turist hakkında işlem başlatıldı.

Türk makamları, Ukrayna vatandaşının otelde güvenli bir şekilde konaklamasını sağlamak için harekete geçti. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti kolluk kuvvetlerinin, küstah Rus vatandaşı yasal yollarla cezalandırmak için gerekli adımları attığı belirtildi.

"SAVAŞ SUÇLARINI İŞLEYENLER CEZASIZ KALMAMALI"

Ukrayna Büyükelçiliği, Türkiye'de bulunan Ukrayna vatandaşlarının güvenliğine yönelik tehditleri önlemek için tedbir aldığını kaydetti. Büyükelçilik, bu tür olaylara anında müdahale edilmesi için Türkiye Cumhuriyeti ile sürekli iletişim halinde olduğunu belirtti. Açıklamada, "Olayın failinin açıkça Ukraynalılara karşı işlediği savaş suçunu itiraf ettiğini ve ilgili videoyu gösterdiğini dikkate alarak, Rusya Federasyonu'nun savaş suçları ve Ukrayna'ya karşı silahlı saldırısına karışan kişilerin cezasız kalmaması ve dünya çapında özgürce hareket etme hakkına sahip olmaması gerektiğine inanıyoruz" denildi.

UKRAYNALILARI ÖLDÜREREK ANTALYA'DA TATİL YAPMAKLA ÖVÜNDÜ!

Savaş kaçkını Rus vatandaşın, işlediği savaş suçları ve Ukraynalıları öldürmekle övünmesi tepkilere neden oldu. Antalya'da kaydedilen bir videoda, plajda güneşlenen Ukraynalı kadınlar ile Rus bir erkek arasında gerginlik yaşandı. Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerde, Rus erkeğin savaşta Ukraynalıları öldürdüğünü ve savaştan kazandığı parayla tatil yaptığını söylemesi dikkatlerden kaçmadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.