SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ABD silahlarıyla Rus askerî hedeflerini vuracak!

Amerikalı yetkililer, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna'ya ilk kez, sadece Harkiv cephesinde olmak üzere Rus toprakları içindeki askerî hedeflere karşı ABD silahlarını kullanma izni verdiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2024 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2024 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ABD silahlarıyla Rus askerî hedeflerini vuracak!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal ve saldırı girişimi artarak devam ederken, Amerikalı yetkililer, ABD Başkanı Joe Biden'ın, ilk kez Ukrayna'ya yalnızca Harkiv cephesinde olmak üzere Rus toprakları içindeki askerî hedeflere karşı ABD silahlarını kullanma izni verdiğini kaydetti.

RUS GÜÇLERİNE KARŞILIK VERİLECEK

BBC'nin 31 Mayıs 2024 tarihinde aktardığı haberine göre, Biden, ekibine Ukrayna'nın ABD silahlarını karşı ateş amacıyla ve kendilerini vuran ya da vurmaya hazırlanan Rus güçlerine karşılık vermek için kullanabilmesini sağlama talimatı verdi.

BLINKEN'DAN DA YEŞİL IŞIK!

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken  Moldova'nın başkenti Kişinev'de düzenlediği basın toplantısındakonuşmasında, ABD'nin Ukrayna dışındaki saldırıları teşvik etmediğini veya buna müsamaha göstermediğini belirtirken, "Daha önce de söylediğim gibi, Ukrayna'nın kendisini etkili bir şekilde savunmak için kendi kararlarını vermesi gerektiğini" ifade etmişti. Ayrıca Blinken, "Ukrayna'nın, Ukrayna için bir tehdit oluşturması halinde, Rusya toprakları üzerinde Rus füzelerini veya savaş uçaklarını düşürmek için ABD tarafından sağlanan hava savunma sistemlerini kullanma konusunda herhangi bir kısıtlaması yoktur." demişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.