SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkmenistan'da Hazar’a kıyıdaş ülkeler bir araya geldi!

Türkmenistan’da 12 Ağustos 2024 tarihinde “Hazar Denizi: Sürdürülebilir Kalkınma için İş birliği Konferansı” düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2024 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkmenistan'da Hazar’a kıyıdaş ülkeler bir araya geldi!

Türkmenistan’ın Avaza kentinde “Hazar Denizi Sürdürülebilir Kalkınma için İş birliği Konferansı” gerçekleşti. Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhamedov katılımcılara gönderdiği tebrik mesajında Türkmenistan’ın Hazar Denizi'nin barış, güven ve dostluk denizi haline getirilmesi yönünde her türlü çabayı desteklediğini söyledi ve bölge ülkelerini iş birliğine davet etti.

Konferansta Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Raşit Meredov, Hazar Denizine kıyısı olan beş ülkenin (Kazakistan, Rusya, Türkmenistan, Azerbaycan, İran) temsilcisi, uluslararası kuruluşların yöneticileri, diplomatlar, bilim insanları ve çeşitli sektörlerden uzmanlar yer aldı.

KONFERANS HER YIL DÜZENLENİYOR 

Her yıl düzenlenen “Hazar Denizi: Sürdürülebilir Kalkınma için İş birliği Konferansı” kapsamında biyolojik çeşitliliğin korunması amacıyla kıyıdaş ülkeler arasında ekolojik, ticari ve siyasi iş birliğinin geliştirilmesi bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.