SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkmen liderler Ankara'da: Gündem Kerkük!

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 23:23
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 23:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkmen liderler Ankara'da: Gündem Kerkük!

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan ve Irak Temsilciler Meclisi Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, 27 Ağutos 2024 tarihinde Ankara'da Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz ile bir görüşme gerçekleştirdi.

"TÜRKİYE, IRAK TÜRKMENLERİNE DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEKTİR"

Görüşmeye ilişkin olarak Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Bakan Yardımcımız Nuh Yılmaz, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan ve Irak Temsilciler Meclisi Kerkük Milletvekili Erşat Salihi’yle Ankara’da bir araya geldi. Görüşmede, Kerkük’teki güncel gelişmeler ele alındı. Türkiye, Irak Türkmenlerine destek vermeye devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığında gerçekleşen görüşme sonrasında yaptığı değerlendirmede Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, "Kerkük’te ve bölgemizde cereyan eden son olayları konuştuk." açıklamasında bulundu.

ITC Başkanı Hasan Turan ise, "İki kardeş ülke arasındaki dosyaları ve Türkmen bölgelerindeki gelişmeleri ele aldık. Nazik karşılamaları için Sayın Nuh Yılmaz Beylere teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.