SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'nin yarası şehit Eren Bülbül: İyi ki varsın!

PKK'lı teröristler tarafından Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile beraber şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül hatırlanmaya devam ediyor. Bülbül'ün sosyal medya paylaşımı şehit edildikten sonra gündem olmuştu. 6 sene önce şehit edilen Bülbül için tüm Türkiye, "İyi ki varsın Eren" demeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2023 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2023 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'nin yarası şehit Eren Bülbül: İyi ki varsın!

Trabzon'un Maçka ilçesindeki dünyaya gelen Eren Bülbül 15 yaşındayken, bölücü terör örgütü PKK'nın hain kurşunlarına kurban gitti. 11 Ağustos 2017'de şehit edilen Bülbül'ü bugün tüm Türkiye anmaya devam ediyor.

İYİ Kİ VARSIN EREN!

Sosyal medya hesabından 24 Haziran 2017 tarihinde paylaşım yapan Bülbül, "Biri de çıkıp demiyor ki, iyi ki varsın Eren" ifadelerini kullanmıştı. Bülbül'ün şehadetinden sonra bu ifadeler gündeme gelmiş ve yürekleri burkmuştu.

EREN BÜLBÜL NASIL ŞEHİT EDİLDİ?

Trabzon'un Maçka ilçesinde yaşayan Eren Bülbül, 11 Ağustos sabahı PKK'lı teröristleri bir evden erzak çalarken gördü. Bülbül, teröristleri polis ve jandarma ekiplerine bildirdi. Evi göstermek için polis ve jandarma ekipleriyle birlikte olay yerine giden Bülbül ile Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik çıkan çatışmada şehit edildi.

EREN BÜLBÜL'ÜN FAİLLERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Olayın failleri Giresun'un Güce ilçesi kırsalında 31 Mayıs 2018 tarihli operasyonda gri kategorideki "Şoreş" kod adlı Barış Coşkun ve "Berxwedan" kod adlı Bedrettin Çeliker öldürüldü. 15 Temmuz 2018'de ise Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda saldırının faillerinden "Zeynel" kod adlı Mehmet Yakışır ve "Rodî" kod adlı Levent Dayan etkisiz hale getirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.