SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma bir testi daha başarıyla geçti

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, daha yüksek hızlarda ilk kez iniş takımları kapalı olarak gerçekleştirdiği sistem tanımlama ve manevra testlerini başarıyla geçti.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2023 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2023 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma bir testi daha başarıyla geçti

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, yüksek hızlara çıkarak icra edilen sistem tanımlama testinde ilk kez iniş takımlarını kapalı bir şekilde yüksek hızlarda yaptığı manevra testlerini başarıyla tamamladı. Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, kuruluş tarafından tamamen öz kaynaklarla milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar Kızılelma insansız savaş uçağının uçuş test aşamasının planlandığı gibi devam ettiğini duyurdu.

ADIM ADIM BAŞARIYA DOĞRU GİDEN KIZILELMA

Testleri devam eden Bayraktar KIZILELMA 18 Nisan’da Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde tamamladığı başarılı tesinde alçak irtifada yüksek hızda geçişler yaptı. Böylece gökyüzündeki testleri devam eden Bayraktar Kızılelma uçuş test kampanyası kapsamında önemli bir aşama daha sona erdi.

2024'TE KIZILELMA SERİ ÜRETİME BAŞLIYOR

Ayrıca Baykar Teknoloji, şimdiye kadar iki prototipi başarıyla üretilen Kızılelma’nın geliştirme ve üretim faaliyetleri devam ettiğini ve  Milli insansız savaş uçağının 2024 yılında seri üretimine geçilmesini planladığını bildirdi.

KIZILELMA 2025'TE TCG ANADOLU'DA UÇUŞ TESTLERİNE BAŞLAYACAK

Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu'nun 10 Nisan’da gerçekleştirilen Türk donanmasına kabul töreninde uçuş güvertesinde Bayraktar Kızılelma ve Bayraktar TB3 SİHA yerini almıştı. Törende sergilenen Kızılelma'nın 2025 yılında TCG Anadolu gemisinden uçuş testlerine başlaması hedefleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.