SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'den ABD'deki Ermeni grupların Türk yetkililere saldırısına sert tepki!

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, ABD'de düzenlenen Kamu Diplomasisi Konferası sırasında bir Ermeni grubun Türk heyetine saldırıda bulunmasına sert tepki gösterdi. Bakanlığın açıklamasında, "Tarihi olayların dar ve yerel siyasi saiklerle çarpıtılması ve aşırılık yanlısı grupları memnun etmek için yapılan açıklamaların, radikalleşmeyi, nefret söylemini ve şiddeti teşvik ettiği bu olayla bir kez daha açıkça ortaya çıkmıştır." ifadelerine vurgu yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2023 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2023 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'den ABD'deki Ermeni grupların Türk yetkililere saldırısına sert tepki!

ABD'deki Güney Kaliforniya Üniversitesinde Annaberg Gazetecilik Okulu ve Yunus Emre Enstitüsünün evsahipliğinde 29 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen Türkiye’nin Kamu Diplomasisi konulu konferansa katılan Türk yetkililer, radikal Ermeni gruplar tarafından hedef alınarak sözlü ve fiziki tacize uğradı.

TÜRKİYE'DEN ABD'DEKİ ERMENİ ÇETELERİN SALDIRISINA TEPKİ

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, ABD'de düzenlenen "Türkiye'nin Kamu Diplomasisi" konulu konferansta, radikal Ermeni grupların, Türk katılımcılara yönelik saldırısına, bugün yayımladığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "ABD Diplomatik Güvenlik Birimi ve Los Angeles Polis Birimi (LAPD), gerekli güvenlik önlemlerini alarak Üniversite kampüsünde gerçekleşen olayların büyümesini engellemiştir." ifadeleri yer aldı.

"NEFRET DİLİNİN ŞİDDET EYLEMLERİNE DÖNÜŞMESİ ENDİŞE VERİCİ"

"Ülkemizi ve Azerbaycan'ı, son dönemde ise Ermenistan Hükumetini ve bölgedeki barış sürecini de hedef alan radikal diaspora gruplarının nefret dilinin şiddet eylemlerine dönüşmesi endişe vericidir." ifadelerne vurgu yapılan açıklamada şu ifadelerin altı çizildi:

"Heyetimize fiziki saldırıda bulunanlar hakkında gerekli hukuki süreç tarafımızdan başlatılacaktır.Tarihi olayların dar ve yerel siyasi saiklerle çarpıtılması ve aşırılık yanlısı grupları memnun etmek için yapılan açıklamaların, radikalleşmeyi, nefret söylemini ve şiddeti teşvik ettiği bu olayla bir kez daha açıkça ortaya çıkmıştır."

ABD'DE ERMENİ TERÖRÜ: TÜRK YETKİLİLERE ÇİRKİN SALDIRI

Azerbaycan'ın Karabağ'daki zaferini hazmedemeyen Ermeni çete mensupları, ABD'nin Los Angeles şehrinde Türk diplomatlara saldırdı. ABD'de "Türkiye’nin Kamu Diplomasisi" konulu konferansa katılan Türkiye'nin ABD Büyükelçisi ve elçilik personeli, Ermeniler çeteler tarafından saldırıya uğradı.

TÜRKİYE’NİN ABD BÜYÜKELÇİSİ HASAN MURAT MERCAN’A SALDIRI

Ermeni çeteler, Güney Kaliforniya Üniversitesinde konuşma yapmak üzere kampüse gelen Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Hasan Murat Mercan’a saldırı girişiminde bulundu.

ERMENİSTAN GENÇLİK FEDERASYONU ÇETE KURDU

Ermenistan Gençlik Federasyonu tarafından organize edilen saldırıya ait görüntülerde, ABD polisinin müdahale etmesine rağmen saldırgan Ermeni çetelerin üniversite binası girişinde bulunan diplomat ve bürokratlara fiziksel saldırıda bulunduğu görülüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.