SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye’deki Karate yarışmasına teröristler katıldı

Ukrayna Karate Federasyonu, Türkiye Karate Federasyonu’ndan açıklama istedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2015 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2015 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye’deki Karate yarışmasına teröristler katıldı

Ukrayna Karate Federasyonu, Türkiye’de düzenlenen sözde Dünya Karate Şampiyonası’na, Rusya tarafından kurulan ve Ukrayna’nın Donetsk bölgesinde faaliyet gösteren ‘Donetsk Halk Cumhuriyeti’ terör örgütünün temsilcilerinin katıldığını bildirdi.

Bahse konu olan ‘Karate Dünya Şampiyonası’na terör örgütünün temsilcilerinin katılımı ile ilgili Türkiye Karate Federasyonu’ndan açıklama isteyen Ukrayna Karate Federasyonu, cevap olarak, durumu açıklayan mektubu aldı.

Bunun dışında Ukrayna Karate Federasyonu Başkanı Sergey Levçuk ve Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, konu ile ilgili bir telefon görüşmesini yaptı. Delihasan’ın, Türkiye Karate Federasyonu’nun Ukrayna’daki durumundan haberdar olduğunu ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini desteklediğini söylediği bildirildi.

Sergey Levçuk, “O (Esat Delihasan), Türkiye’de tüm karate yarışmaları Milli Federasyonun onayı ile yapıldığını belirtti. Ama bu yarışma böyle onay almadı. Böylece yasadışı olarak düzenlendi. Bunun yanı sıra bahse konu olan yarışmanın organizatörleri, Dünya ve Türkiye Karate Federasyonlarının logolarını kullandı. Bu durum büyük bir ihlal” dedi.

Rusya yanlısı teröristlerin katılımı ile düzenlenen yarışmaya ilişkin araştırmanın başladığını ve Türkiye Karate Federasyonu’nun Ukrayna yetkililerinden, araştırmada yardımcı olacak enformasyonu rica ettiğini anlatan Levçuk, “Bence Dışişleri Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı da, gelecekte bu tür olayları önlemek için çaba göstermeli” diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.