SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk şirketinden, Rus Lukoil'e 2 milyar dolarlık dava

Denizcilik ve nakliyat faaliyetleriyle ön plana çıkan Türk şirketi Palmali Şirketler Grubu'nun, Rus petrol şirketi Lukoil'in ticari kolu olan Litasco'yu 2 milyar dolarlık tazminat talebiyle İngiliz Yüksek Mahkemesi'ne verdiği bildirild

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2017 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2017 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk şirketinden, Rus Lukoil'e 2 milyar dolarlık dava

Denizcilik ve nakliyat faaliyetleriyle ön plana çıkan Türk şirketi Palmali Şirketler Grubu'nun, Rus petrol şirketi Lukoil'in ticari kolu olan Litasco'yu 2 milyar dolarlık tazminat talebiyle İngiliz Yüksek Mahkemesi'ne verdiği bildirildi. 

Azerbaycan doğumlu Mübariz Mansimov'un sahibi olduğu Palmali Şirketler Grubu'ndan geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan açıklamada, "Söz konusu dava, Litasco şirketinin, karşılıklı olarak yapılan uzun vadeli sözleşme kapsamında belirlenen ve teminat altına alınan kargo miktarını sağlamakta başarısız olduğu gerekçesiyle açıldı." ifadelerine yer verildi.

Palmali Şirketler Grubu'nun sahibi Mübariz Mansimov ise konuyla ilgili olarak, "Sözleşmenin ihlali, faizler ve maliyete ek olarak 2 milyar dolarlık tazminat gerektiriyor." şeklinde konuştu. Lukoil cephesinden ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Lukoil'in, Rusya'ya uygulanan yeni ABD yaptırımları nedeniyle yeni kaynak bulmakta zorlanan şirketin İsviçre birimi olan Litasco'yu satmayı planladığı aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.