SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk savunma sanayi ürünleri Kosova'da sergilendi

Türkiye tarafından yerli imkanlarla geliştirilip Kosova’ya ihracat gerçekleştirilen savunma sanayi sistemleri ve araçları, Kosova’nın Kuvvet Günü kapsamında sergilendi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2023 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk savunma sanayi ürünleri Kosova'da sergilendi

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla gelirtirdiği savunma sanayi sistemleri ve araçları, dost ve müttefik ülkelerin gücüne güç katmaya devam ediyor. Bu bağlamda Kosova’ya ihracat gerçekleştirilen savunma sanayi ürünleri 28 Kasım 2023 tarihinde, Kosova’nın Kuvvet Günü kapsamında sergilendi.

KOSOVA'DA TÜRK SAVUNMA ÜRÜNLERİ

Etkinlik kapsamında; Türk savunma sanayiinde önemli bir kuruluş olan Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından geliştirilen PMT-76 Platform Makineli Tüfek,  Roket Sanayii ve Ticaret AŞ (ROKETSAN) üretimi OMTAS tanksavar sistemi, British Motor Company (BMC) tarafından geliştirilen Vuran ve Otokar COBRA zırhlı araçları Kosovalılar tarafından büyük ilgi gördü.

"ÜLKESİ İÇİN CANINI VERMEYE HAZIR"

Kosova Kuvvet Günü etkinliklerine Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ve Başbakan Albin Kurti de katıldı. Cumhurbaşkanı Osmani, "Bu özel gün, halkımızın, kurtuluş ordumuzun, Kosova’nın kendi ordusuna sahip olması için çok fazla kanın döküldüğü bu güne kadarki son derece büyük fedakarlığını gururla andığımız bir gündür. Bu nedenle her asker bu formayı büyük bir gururla giyiyor ve gerekirse ülkesi için canını vermeye hazır" ifadelerini kullandı.

Вјоса Османи: Црна Гора узор Косову

SAVUNMA BAKANLIĞI BÜTÇESİNİ İKİ KATINA ÇIKARDI

Başbakan Kurti ise üç yıldan kısa bir süre içinde hükumetin Savunma Bakanlığı bütçesini iki katına çıkardığını, silah yatırımlarını üç katına çıkardığını, yurtdışındaki subay ve askerlerin eğitim ve öğretimini dört katına çıkardığını bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.