SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk savunma sanayi şirketi Baykar’a "1. Derece Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Nişanı" verildi

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksandr Lıtvınenko, Türkiye’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Genel Müdürü Haluk Bayraktar’a “1. Derece Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Nişanı” verdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2024 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2024 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk savunma sanayi şirketi Baykar’a "1. Derece Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Nişanı" verildi

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksandr Lıtvınenko (Oleksandr Lytvynenko), 28 Mayıs 2024 tarihinde Türkiye’ye geldi. Lıtvınenko, Türkiye’ye düzenlediği resmi ziyaret kapsamında Türk savunma sanayi şirketi BAYKAR Teknoloji firmasını ziyaret etti.

 BAYRAKTAR KARDEŞLERE “1. DERECE UKRAYNA ULUSAL GÜVENLİK VE SAVUNMA KONSEYİ NİŞANI” VERİLDİ

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksandr Lıtvınenko, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Genel Müdürü Haluk Bayraktar’a “1. Derece Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Nişanı” takdim etti.

UKRAYNA'DA BAYKAR FABRİKASININ İNŞASINA BAŞLANDI

Türk savunma sanayi şirketi BAYKAR Teknoloji, Rusya'nın 24 Şubat 2022 itibarıyla Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı başlattığı topyekun saldırının ardından Kıyiv'e insansız hava aracı (İHA) tedarik ediyor. Ukrayna ile Türkiye arasındaki askerî iş birliğini pekiştiren Bayraktar TB2 SİHA'lar Rus saldırılarına karşı güçlü bir savunma gerçekleştiriyor. 

2022 yılının Ocak ayı itibarıyla ülkeler arasında alınan karar neticesinde BAYKAR'ın Ukrayna'da fabrika açmasına karar verilmişti. BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Suudi Arabistan'nın başkenti Riyad'da düzenlenen Dünya Savunma Fuarı’nda dün Birleşik Krallık merkezli haber servisi Reuters'a konuyla ilgili bilgi verdi. Bayraktar, "Fabrikamız inşa ediliyor. İnşaatı bitirmek için yaklaşık 12 aya ihtiyacımız var. Daha sonra iç makine, ekipman ve organizasyon yapısına geçeceğiz. Ukrayna’daki fabrika büyük bir fabrika, yaklaşık 500 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz." demişti.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.