SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk milli yazılımı TDLSim, NATO’nun sınavından geçti

Türk menşeili savunma yazılımı olan TDLSim (Tactical Data Link Simulator/Taktik Data Link Simülatörü) NATO tatbikatındaki görevini başarıyla tamamladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk milli yazılımı TDLSim, NATO’nun sınavından geçti

Türkiye’nin savunma sanayisine yazılım hizmeti sunan MilSOFT şirketi, Polonya’daki NATO Müşterek Kuvvet Eğitim Merkezi'nde düzenlenen CWIX 2024 tatbikatına, Hava Kuvvetleri aracılığıyla TDLSim ürünü ile katılım sağladı. AA’nın haberine göre CWIX 2024 tatbikatı, NATO’nun en büyük dijital birlikte çalışabilirlik tatbikatı olma önemine sahip. Gerçekleştirilen testler ile “Koalisyon Birlikte Çalışabilirlik Güvencesi ve Doğrulaması” kapsamında  üye ülkelerinin sistemlerinin entegrasyonunun sağlanması hedefleniyor.

Türk milli yazılımı TDLSim, NATO’nun düzenlediği 146 testi başarıyla tamamladı. Testlerin sonunda NATO tarafından uyumluluk raporu almaya hak kazandı. Verilen görevleri tamamlayan TDLSim, yabancı ve Türk katılımcıların da beğenisini kazandı.

CWIX tatbikatları her yıl Polonya’da, birçok üye ülkenin katılımıyla gerçekleşmektedir. Bu seneki CWIX 2024 tatbikatında Hollanda, Çekya, İspanya, Yunanistan, Romanya gibi ülkelerin sistemleri de çeşitli testlere tabi tutuldu.  

Aynı zamanda TDLSim,; ASELSAN, Türk Hava Kuvvetleri, Türk Kara Kuvvetleri, Pakistan Silahlı Kuvvetleri, Azerbaycan Hava Kuvvetleri ve TÜBİTAK SAGE tarafından aktif olarak kullanılmaktadır.  

MilSOFT Şirketi, sistem entegrasyonu ve yazılım alanında 1998 yılından beri faaliyet göstermektedir. Savunma sanayi endüstrisine katkı sağlayan bu firma, yüzde 100 Türk firması olma özelliğiine sahipken, TDLSim ise MilSOFT tarafından üretilen yerli ve milli bir üründür.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.