SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Devletleri Teşkilatı, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını kınadı

Türk Devletleri Teşkilatı, İsrail'in 18 Ekim 2023 tarihinde Gazze'deki hastaneye yaptığı ve yüzlerce masum sivilin yaşamını yitirdiği saldırıyı kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2023 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk Devletleri Teşkilatı, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını kınadı

İsrail ordusu, 18 Ekim 2023 tarihinde Gazze'de çok sayıda hastanın yattığı El-Ehli Arap Hastanesi'ni bombaladı. Aralarında çocukların bulunduğu bin 300'e yakın kişi hayatını kaybetti. Türkiye dahil bazı Arap ülkeleri saldırı konusunda sert tepki göstererek; ülkelerinde 3 günlük milli yas ilan etti.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI İSRAİL'İN HASTANEYE YÖNELİK SALDIRISINI KINADI

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), İsrail ordusu tarafından yapılan saldıryı şiddetle kınadı. TDT'nin resmi sayfasında yer alan 19 Eklim tarihli kınama mesajında şu ifadelere yer verildi:

"Türk Devletleri Teşkilatı, Gazze'deki El Ehli Arap Hastanesine düzenlenen ve yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği ve yaralandığı saldırıyı kati surette kınamaktadır. Hastanelerin ve sağlık personelinin uluslararası insani hukukun koruması altında olduklarına dair kesin kanaatini yinelemektedir.

TDT, tarafları derhal ateşkes yapmaya ve çabalarını bölgenin tüm sakinleri için iki devletli çözüm çerçevesinde istikrar ve güvenliğe dayalı barışçıl bir çözüme odaklamaya çağırmaktadır"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.