SON DAKİKA
Hava Durumu

Trump ve Harris canlı yayında ilk kez karşı karşıya gelecek!

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump ve Demokratların adayı Kamala Harris, ABC televizyonunda 10 Eylül 2024 tarihinde ilk kez canlı yayında karşı karşıya gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2024 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Trump ve Harris canlı yayında ilk kez karşı karşıya gelecek!

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, ABD'nin mevcut Başkan Yardımcısı ve Demokratların adayı Kamala Harris ile üç ayrı televizyon kanalında üç canlı yayın tartışmasına hazır olduğunu duyurdu. Harris ise dün yaptığı açıklamada 4, 10 ve 25 Eylül tarihlerinde Fox News, ABC ve NBC kanallarında canlı yayın tartışması önerdi.

TRUMP VE HARRİS KARŞI KARŞIYA!

ABC televizyonu, Trump ve Harris'in 10 Eylül 2024 tarihinde canlı yayına katılmayı kabul ettiklerini bildirdi. Tartışmanın moderatörlüğünü David Muir ve Linsey Davis yapacak.

Harris, konuya ilişkin olarak, "Sonunda 10 Eylül'de bir açık oturum yapmayı kabul ettiği için memnunum. Dört gözle bekliyorum ve umarım gelir." dedi.

HARRİS, ABD'NİN İLK KADIN BAŞKANI OLABİLECEK Mİ?

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Partinin adayı olan ve son dönemde sağlık durumunun başkanlığı sürdürmesine izin verip vermeyeceği tartışma konusu olan Joe Biden, adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.

Biden, yayımladığı mektupta, "Partimin ve ülkenin çıkarları için en iyisi bu” dedi. Biden, seçim yarışından çekildikten sonra Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirmişti.

ABD'nin mevcut Başkan Yardımcısı Kamala Harris, 2024 Demokrat Parti Ulusal Kongresine katılacak delegelerin çoğunluğunu alarak resmen Demokrat Parti başkan adayı oldu. Kasım ayında gerçekleşecek seçimlerde Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump karşısında kazanması halinde Amerika'nın ilk kadın başkanı olacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.