SON DAKİKA
Hava Durumu

Trump'tan şok açıklama: ABD Ukrayna'daki savaştan çıkmalı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, bir mitinginde tekrar başkan seçilmesi halinde ülkesini Ukrayna'daki savaştan çıkaracağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Trump'tan şok açıklama: ABD Ukrayna'daki savaştan çıkmalı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump,  24 Eylül 2024 tarihinde yaptığı mitingte ABD'nin Ukrayna'daki savaştan çıkması gerektiğini ifade etti. Demokrat başkan adayı ve mevcut ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile Başkan Joe Biden'ın böyle bir planı olmadığını vurguladı. 

"BAŞKAN OLMAZSAM BU SAVAŞTA SIKIŞIP KALACAĞIZ"

Trump, Başkan Biden'ın ve yardımcısı Harris'in ülkelerini Ukrayna'daki savaşa soktuklarını ve çıkaramadıklarını şu ifadelerle vurguladı:

Biden ve Kamala bizi Ukrayna'daki bu savaşa soktular ve şimdi bizi çıkaramıyorlar. Onu izledim: 'Kazanacağız, kazanacağız...' Bunu üç yıldır söylüyor.

Ayrıca başkan olmazsa savaşta sıkışıp kalacaklarını öne süren Trump, ülkesini bu savaştan çıkaracağını iddia etti. Savaştan çıkmakta ısrar eden Trump "Ama ben başkan olmazsam o savaşta sıkışıp kalacağız. Bunu başaracağım. Bunu müzakere edeceğim. Çıkacağım. Çıkmalıyız." ifadelerini kullandı.

ZELENSKY TRUMP, BIDEN VE HARRIS İLE GÖRÜŞECEK!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy; ABD Başkanı Joe Biden, başkan adayları Kamala Harris ve Donald Trump'a üzerinde çalıştığı zafer planını sunmak istediğini belirtmişti. Zelenskıy,  5 maddeden oluştuğunu belirttiği Zafer Planı'nı gerçekleştireceği görüşmelerde yetkililere sunacak. Plan; "Güvenlik", "Jeopolitik konum", "Askerî destek", "Ekonomik destek" ve "Batı'dan gelen silahlara uygulanan sınırlamasına kaldırılması veya Batı'nın sağladığı silahlarla Rusya'daki askeri hedefleri vurma izni" maddelerini içeriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.