SON DAKİKA
Hava Durumu

Trump'ın Ukrayna politikası ne olacak?

ABD'de Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Donald Trump ile bağlantıları bulunan ABD'li iki ulusal güvenlik uzmanı, Trump'ın Ukrayna'nın işgal edilen topraklarının ne kadarını Rusya'ya verebileceğini ele aldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Trump'ın Ukrayna politikası ne olacak?

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump ile bağlantıları bulunan ABD'li iki ulusal güvenlik uzmanı, Trump'ın Ukrayna'nın işgal edilmiş topraklarının ne kadarını Rusya'ya verebileceğini ele aldı. Dünyanın önde gelen basın kuruluşu Politico tarafından hazırlanan haberde, Trump'ın NATO'nun doğuya, özellikle Ukrayna ve Gürcistan'a doğru genişlemeyeceği bir anlaşma üzerinde durduğu ve Putin ile işgal edilmiş topraklar konusunda görüşmelerde bulunduğu iddia edildi.

Ayrıca Trump'ın, başkan olması durumunda yalnızca Avrupa ülkelerinin NATO'ya yaptıkları harcamaları önemli ölçüde artırmasını beklemediği, aynı zamanda Trump'ın ulusal güvenlik danışmanları arasındaki düşünceye aşina olan Savunma Uzmanı Dan Caldwell'in NATO'da "radikal bir yeniden yönlendirme" olarak tanımladığı bir adım atacağı belirtiliyor.

Yapılan haberde ABD'nin NATO'dan ayrılma ihtimali de ele alınırken, "Gerçekte, Trump'ın ikinci Trump döneminde görev alması muhtemel eski Trump ulusal güvenlik yetkilileri ve savunma uzmanlarıyla yapılan röportajlara göre, Trump'ın NATO'dan tamamen ayrılması pek olası görünmüyor. Ancak resmen örgütten ayrılmasa bile, bu NATO'nun ikinci Trump döneminde sağlam bir şekilde hayatta kalacağı anlamına gelmiyor." ifadeleri kullanıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.