SON DAKİKA
Hava Durumu

TİKA, Türk tarihine ve kültürel hafızasına sahip çıkmak adına Malta'da

TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Türkiye'nin Valetta Büyükelçisi Erdeniz Şen, Heritage Malta Başkanı Mario Cutajar, Kültürel Miras Başmüfettişi Kurt Farrugia, tarihçi Prof. Dr. Conrad Thake ve John Attard ile önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 19:56
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 20:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TİKA, Türk tarihine ve kültürel hafızasına sahip çıkmak adına Malta'da

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Türk şehitliğinin de bulunduğu Malta’da kültür mirası iş birliğine dair çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Dr. Mahmut Çevik, bugün somut ve soyut kültürel varlıklarının sürdürülebilir korunması çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin Valetta Büyükelçisi Erdeniz Şen, Heritage Malta Başkanı Mario Cutajar, Kültürel Miras Başmüfettişi Kurt Farrugia, tarihçi Prof. Dr. Conrad Thake ve John Attard ile bir araya geldi.

TİKA tarafından ziyaretlere ilişkin olarak yapılan açıklamada, "TİKA Başkan Yardımcısı Mahmut Çevik, somut ve soyut kültürel varlıklarımızın sürdürülebilir korunması çerçevesinde T.C. Malta Büyükelçisi Sn. Erdeniz Şen, Heritage Malta Başkanı Mario Cutajar, Kültürel Miras Başmüfettişi Kurt Farrugia, tarihçi Prof. Dr. Conrad Thake ve John Attard ile görüştü." ifadelerine yer verildi.

Yapılan görüşmeler esnasında, Kültürel mirasa sahip çıkılacak ve gelecek nesillere aktarılması için uygulanacak projeler ele alındı. Somut ve somut olmayan kültürel miraslara yönelik hazırlanacak projeler ile ülkeler arasındaki diplomatik ilişkilere katkı sağlanacak faaliyetlere öncelik verilmesi planlanıyor.

Dr. Çevik Malta ziyaretinde ayrıca, Malta kuşatmasında şehit düşen askerlerin aziz hatırasına, Sultan Abdülaziz tarafından Maltalı mimar E.Luigi Galiza'ya 1874’de yaptırılan Malta Türk Şehitliğini de ziyaret etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.