SON DAKİKA
Hava Durumu

Telegram'ın CEO'su Fransa'da tutuklandı mı?

Telegram ve Toncoin kurucusu Pavel Durov'un Fransa'da tutuklandığı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2024 06:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2024 06:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Telegram'ın CEO'su Fransa'da tutuklandı mı?

Telegram ve Toncoin (TON) kurucusu ve aynı zamanda Telegram'ın CEO'su olan Pavel Durov’un Fransa'da tutuklandığı iddia edildi. Fransız medyasında yer alan haberlere göre, Azerbaycan'dan dönen Durov, Paris Le Bourget havaalanında gözaltına alındı. Fransa vatandaşlığı bulunan Durov’un, Fransa'nın arananlar listesinde olduğu ve polis müdürlüğü tarafından arandığı belirtiliyor.

Durov'un tutuklanma haberinin ardından, kurucusu olduğu TON coin ciddi bir düşüş yaşadı ve yüzde dokuzun üzerinde değer kaybetti. Durov'un terörizme destek, uyuşturucu kaçakçılığı, suça ortaklık, toplu dolandırıcılık, kara para aklama, suçu gizleme, pedofili içerik ve yaptırımlardan kaçınma gibi suçlamalarla karşı karşıya olduğu iddia ediliyor.

PAVEL DUROV KİMDİR?

Pavel Durov, Rusya'nın Sankt-Peterburg şehrinde doğmuş bir girişimci ve teknoloji lideridir. Nikolai Durov'un küçük kardeşi olan Pavel, çocukluk yıllarının büyük bir kısmını babasının işi nedeniyle İtalya’da geçirdi. Ortaokul eğitimini İtalya'da tamamlayan Durov, lise ve üniversite eğitimini Rusya'da aldı ve 2006 yılında Sankt-Peterburg Eyalet Üniversitesi Filoloji bölümünden mezun oldu.

2006 yılında, Facebook'tan ilham alarak VKontakte'yi (bugünkü adıyla VK) kuran Pavel Durov, bu sosyal medya platformunu kısa sürede büyük bir başarıya ulaştırdı ve değerini 3 milyar dolardan fazla artırdı. Durov ve kardeşi Nikolai, VK'nın gelişimine önemli katkılar sağladı ve platform Rusya'nın en popüler sosyal medya ağlarından biri haline geldi. Ancak, 2011 yılındaki parlamento seçimlerinde muhalif bir duruş sergileyen Durov, Rus hükümetiyle sorunlar yaşamaya başladı. 

2013 yılında Durov, VK'nın yüzde 12 hissesini Rus internet şirketi Mail.ru'nun sahibi Ivan Tavrin'e sattı. Daha sonra Mail.ru'nun VK'daki hisselerini artırmasıyla Durov, platformdan ayrıldı. 2014 yılında Mail.ru, VK'nın kalan hisselerini de satın alarak platformun tek sahibi oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.