SON DAKİKA
Hava Durumu

Teknofest'e katılan Büyükelçi Bodnar: Ukrayna-Türkiye işbirliğinden memnunuz

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Türk hava savunma şirketi BAYKAR Teknoloji'nin üretimlerinin tanıtıldığı TEKNOFEST 2023'e katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2023 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2023 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Teknofest'e katılan Büyükelçi Bodnar: Ukrayna-Türkiye işbirliğinden memnunuz

Türkiye, BAYKAR Teknoloji ile hava savunma sanayisini güçlendiriyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 28 Nisan-1 Mayıs 2023 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2023'te, Türkiye'nin teknolojisine değer katacak üretimlerden İHA ve SİHA'ların tanıtımı yapıldı. İlginin yoğun olduğu etkinliğe; Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk devlet erkanı, BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, BAYKAR Teknoloji Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Bayraktar, diplomatlar, gazeteciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

UKRAYNA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ VASIL BODNAR DA TEKNOFEST'E KATILDI

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar ve eşi Katerına Bodnar da programa katıldı. Büyükelçi Bodnar bugün sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Türkiye dünyanın önde gelen havacılık güçleri arasında yerini almıştır. Teknofest, milyonlarca insanı, özellikle gençleri bir araya getiren dönüm noktası niteliğinde bir etkinliktir. Akıncı, Atak 3, TFX, Anka 3 gibi projelerde Ukrayna-Türkiye işbirliğinden memnunuz" değerlendirmesine yer verdi. 

BAYKAR TEKNOLOJİNİN UKRAYNA'YA DESTEĞİ

Türk hava savunma şirketi BAYKAR Teknoloji, işgalci Rus saldırılarıyla mücadele eden Ukrayna'ya İHA ve SİHA tedarikinde bulunuyor. Türk hava savunmasının başarısı, Ukraynalı yetkililer tarafından her platformda dile getiriliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.