SON DAKİKA
Hava Durumu

Tayvan, Türkiye'deki engelli depremzedelere yardım eli uzattı

Türkiye'deki depremlerden ağır derecede etkilenen engelli vatandaşlara Tayvan halkı, bir kez daha yardım elini uzattı. Türkiye'ye engelli depremzedeler için tekerlekli sandalye gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2023 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2023 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tayvan, Türkiye'deki engelli depremzedelere yardım eli uzattı

Tayvan Cumhuriyeti, Türkiye'de meydana gelen depremlerde, yardıma ilk gelen devletlerden birisi olarak biliniyor. Tayvan halkı, Türkiye'deki depremlerden ağır derecede etkilenen engelli vatandaşlara tekrar yardım eli uzattı. Engelli depremzedeler için tekerlekli sandalye gönderdi.

TAYVAN BÜYÜKELÇİSİ GAZİANTEP'TE DEPREMZEDELERLE BİR ARAYA GELDİ

Tayvan’ın Ankara Büyükelçisi Volkan Chih-yang Huang, Türkiye'de meydana gelen depremlerde en çok etkilenen illerden biri olan Gaziantep ilinde Official account for CARE Türkiye ile acil insani yardım anlaşması imzaladı. Ayrıca Türkiye Sakatlar Konfederasyonu tarafından düzenlenen tekerlekli sandalye ve yardımcı ekipman bağışlama programına katıldı. Depremden etkilenen ve deprem dolayısıyla engelli kalan vatandaşlarla bir araya geldi.

Resim

300'DEN FAZLA ENGELLİ YARDIM MALZEMESİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILACAK

Büyükelçi Huang, Tayvan'daki Puşian Eğitim Vakfı ve Cao congci Vakfı tarafından bağışlanan 158 adet yetişkin, 20 adet çocuk tekerlekli sandalyesi ve 100 engelli yürüteci, deprem nedeniyle engelli kalan vatandaşlara ulaştırılması için Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi'ye teslim etti.

Resim

"TÜRKİYE’NİN DEPREMİN ETKİSİNDEN HIZLI BİR ŞEKİLDE TOPARLANMASINI UMUYORUZ”

Büyükelçi Huang programda, “Puxian Eğitim Vakfı ve Cao Zhongzhi Vakfı Türkiye’ye tekerlekli sandalye ve yardımcı cihazlar bağışı gerçekleştirildi. Bu yıl Türkiye Engelliler Derneği’nin acil talebi üzerine acil ihtiyaç sahibi engelli mağdurlara tekerlekli sandalye ve yardımcı cihaz bağışına öncelik vererek, kamu-özel ortaklığında “Taiwan Can Help” ruhunu dünyaya gösterdik. Bağışlanan malzemelerin engelli afetzedelerin daha kolay bir yaşama sahip olmalarına yardımcı olmasını ve Türkiye’nin depremin büyük etkisinden hızlı bir şekilde toparlanmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Resim

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.