SON DAKİKA
Hava Durumu

Sudan'da can kaybı sayısı 822'ye yükseldi

Sudan Doktorlar Sendikasından yapılan açıklamaya göre ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında devam eden çatışma nedeniyle ülkedeki can kaybı sayısı 822'ye yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2023 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2023 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sudan'da can kaybı sayısı 822'ye yükseldi

Sudan Ordusu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında başlayan çatışmalarla birlikte ülkedeki can kaybı sayısı artmaya devam ediyor. Sudan Doktorlar Sendikasından yapılan açıklamada, “Çatışmaların devam etmesi başkent Hartum ve bazı eyaletlerde daha fazla can kaybına yol açtı" ifadesi kullanıldı. 

Açıklamada, Hartum, El Ubeyd ve Batı Darfur eyaletindeki El Cuneyne kentinde 822 sivilin yaşamını yitirdiği, 3 bin 215 kişinin yaralandığı belirtildi. 

SUDAN'DA NELER OLDU?

Sudan'ın başkenti Hartum ve diğer bölgelerde 15 Nisan sabahı ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında çatışma yaşandı. Sudan'da ordu ile HDK arasında süren çatışmaların durması için taraflar arasında Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde görüşmeler yürütüldü. Görüşmenin sonucunda 11 Mayıs 2023'te "Cidde Bildirgesi" imzalandı.

Türk vatandaşların da tahliye edildiği Sudan'da, Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdülfettah Abdurrahman el-Burhan ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı telefon görüşmesinde Erdoğan, Türkiye'nin müzakere için hazır olduğunu söylemişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.