SON DAKİKA
Hava Durumu

Şok iddia: Biden çekiliyor mu?

ABD Başkanı Joe Biden'ın 5 Kasım'daki başkanlık seçimindeki kampanyasını bu hafta sonu sona erdirebileceği iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2024 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Şok iddia: Biden çekiliyor mu?

ABD basınında, son günlerde eleştirilerin odağında olan ABD Başkanı Joe Biden hakkında önemli bir iddia gündeme geldi.

ABD merkezli dijital medya şirketi Newsmax, Joe Biden'ın başkanlık için adaylıktan çekilme kararı aldığını duyurdu.

"BAŞKAN BİDEN DEMOKRATLARIN ADAY ADAYLIĞINDAN ÇEKİLMEYİ KABUL ETTİ” 

Gazeteci ve Newsmax yorumcusu Mark Halperin, “Kaynaklarıma göre, Başkan Biden Demokratların aday adaylığından çekilmeyi kabul etti.” dedi. Halperin ayrıca Biden'ın Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i değil, açık bir kongreyi destekleyeceği bildirildi.

BAŞKAN YARDIMCISI HARRİS CHİCAGO'YA GİDİYOR

Halperin, "Ayrıca, bana söylendiğine göre, Başkan Yardımcısı Harris'i halefi olarak desteklemeyecek. Demokratların başkan adayını belirlemek üzere Chicago'da yapılacak kongrenin Başkan Yardımcısı Harris ve diğer birkaç adaya açık olacağı şeffaf bir süreci destekleyeceğini umuyorlar. Başkan Yardımcısı Harris'in Chicago'ya tam biletle gidebilmek için şimdiden Kentucky Valisi Andy Beshear ve belki de Pennsylvania Valisi Shapiro gibi potansiyel aday adaylarına baktığı düşünülüyor." ifadelerini kullandı.

BİDEN'IN SAĞLIK DURUMU HALA TARTIŞILIYOR

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için yarışan Demokrat Partili Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Trump, 27 Haziran gecesi CNN'deki ilk canlı yayın tartışmasında kozlarını paylaşmıştı. 81 yaşındaki Biden, ikinci dönem adaylığında yaşı konusunda duyulan kaygıları giderecek performans sergileyememiş, program sonrası yoğun eleştirilere maruz kalmıştı.

Demokrat Partili kesimden ve Biden'ı destekleyen bazı medya kuruluşlarından, Biden'a "başkanlık seçimlerinden çekilmesi" çağrısı yapılmıştı. Biden ise sağlık durumunun eskisi gibi olmadığını kabul ederek, Trump'a karşı en iyi alternatifin halen kendisi olduğunu belirtmiş ve yarıştan çekilmeyeceğini açıklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.