SON DAKİKA
Hava Durumu

Sırp radikaller ve Çek milletvekili işgal edilen Kırım’da

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’nın protestolarına rağmen birkaç Avrupalı siyasetçiler işgal edilen Kırım’a geldi.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2017 08:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2017 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sırp radikaller ve Çek milletvekili işgal edilen Kırım’da

Sırbistan’dan üç milletvekili ile bir siyaset bilimcisi ve bir Çek milletvekili, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’nın protestolarına rağmen Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde yönetiminin davetini kabul ederek yarımadaya geldi.



Kremlin kontrolündeki 'RİA Kırım' haber ajansı, Sırbistan Parlamentosu milletvekilleri  olan Sırp Radikal Partisi üyeleri  Dubravko Bojić ve Milovan Bojić, Sırp Radikal Partisi Başkanlık Divanı üyesi Alexander Seselj, Sırp yazar, siyaset bilimcisi, Banja Luka üniversitesi Profesörü  Srdzha Trifkoviç ve Çek Parlamentosu milletvekili Jaroslav Golik’in 19 Mart tarihinde işgal edilen yarımadaya geldiklerini bildirdi.



140322



Bununla birlikte ajans Brezilya, Kırgızistan ve Baltık ülkelerden milletvekillerinin ziyaretlerinin beklendiğini kaydetti.



Arvupalı siyasetçiler, yasa dışı ziyaretleri sırasında Livadiya Sarayını ziyaret etmeye ve Kırım’ın işgalci yönetimiyle bir araya gelmeyi planlıyor.



Daha önce, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, QHA için yaptığı açıklamada, işgal edilen yarımadayı Ukrayna’dan izin almadan ziyaret eden Sırp milletvekillerinin yasa dışı faaliyetleri için Ukrayna mevzuatı uyarınca sorumlu tutulacağını bildirerek Sırbistan yetkililerinin gereken önlemleri alacağı konusunda umutları dile getirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.