SON DAKİKA
Hava Durumu

Sırbistan, Kosova yakınına askeri üs inşa ediyor!

Kosova İstihbarat Ajansı Başkanı Petrit Ajeti, silahlı Sırp güçlerinin İzovor bölgesinde askeri üs inşa ettiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2023 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sırbistan, Kosova yakınına askeri üs inşa ediyor!

Kosova-Sırbistan gerilimi gündemdeki sıcaklığını koruyorken, Sırbistan tansiyonu yükseltecek adımlara devam ediyor. Son olarak 24 Eylül 2023 tarihinde silahlı Sırp güçlerinin Kosova'nın kuzeyindeki polislere yönelik saldırısı gerilimi tırmandırmıştı. Konuyla ilgili olarak Kosova İstihbarat Ajansı Başkanı Petrit Ajeti, bölge hakkında kamuoyuna bilgi verdi. 

SIRP GÜÇLERİ İZOVOR BÖLGESİNDE ASKERİ ÜS İNŞA EDİYOR

Sırp güçlerinin bölgede askeri üs inşa ettiğini dile getiren Ajeti, "Elimizde bulunan kanıtlar esasınca, terör örgütü mensupları ülkeye yasa dışı yollardan girmişlerdir. Sınırda ordular gözlemleniyor. İzovor bölgesinde askeri üs inşa edildiği doğrulandı. Askeri üs Kosova sınırına yakın bir yerde inşa ediliyor. Dron görüntüleri de bunu doğruluyor. Güvenlik durumu kırılgan ve gergin. Olası provokasyonlara karşı dikkatli olmalıyız" açıklamasında bulundu. 

Ajeti, Sırbistan'a karşı Kosova'da birlik olunması gerektiğinin altını çizerek, hükumet ve muhalefetin bir arada olması gerektiğini vurguladı. 

Kosova'nın kuzeyindeki Banjska köyünde çatışmalar sona erdi - Son DakikaKOSOVA'DA NE OLDU?

Kosova'nın kuzeyindeki Zvençka kasabasına yakın Banjska köyünde 24 Eylül 2023 tarihinde silahlı Sırp çetesi, Kosovalı polislere saldırmıştı. Olay esnasında Afrim Bunjaku isimli Kosovalı polis hayatını kaybederken, 2 Kosovalı polis yaralanmıştı. Kosova Başbakanı Albin Kurti, 30 kişilik bir grubun Kosova polisine saldırdığını duyurmuştu. NATO'nun Barış Gücü (KFOR) tarafından yapılan açıklamada ise KFOR, "Banjska'daki durumu yakından izlemeye devam ediyor ve KFOR birlikleri bu bölgede, gerektiğinde yanıt vermeye hazır durumda bulunuyor. KFOR Komutanı, Avrupa Birliği (AB), Sırbistan Genelkurmay Başkanı ve Kosova 'daki kurumlar dahil olmak üzere tüm uluslararası paydaşlarla yakın ve sürekli temas halinde olup, çözüm bulmak için yoğun bir şekilde çalışmaktadır" ifadeleri kullanılmıştı. 

Öte yandan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic ise saldırıyı Sırpların yaptığını doğrulamış fakat Kosova'yı tanımayacaklarını dile getirmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.