SON DAKİKA
Hava Durumu

Sırbistan: Kosova'daki çatışmanın sorumlusu gözaltına alındı

Sırbistan İçişleri Bakanlığı, 24 Eylül 2023 tarihinde çıkan silahlı çatışmadan sorumlu Sırbistan Cumhurbaşkanının yakın müttefiği, Kosova'daki en büyük Sırp partisinin başkan yardımcısı Milan Radojçiç'in 48 saat gözaltında bekletildiği ve Belgrad Yüksek Savcılığına götürüldüğü belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2023 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sırbistan: Kosova'daki çatışmanın sorumlusu gözaltına alındı

Sırbistan, Kosova'nın kuzeyindeki Banjska köyünde meydana gelen silahlı çatışma hakkında soruşturma yürütüyor. 24 Eylül 2023 tarihinde meydana gelen çatışma öncesinde kaydedilen görüntülerde çatışmanın sorumlusunun Sırp çete lideri Milan Radojçiç olduğu tespit edilmişti. 

SIRP ÇETESİ LİDERİ RADOJÇİÇ 48 SAAT GÖZALTINDA BEKLETİLDİ

Sırbistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamadabir Kosovalı polisin öldürülmesi ve 3 Kosovalı polisin ise yaralanmasına sebebiyet veren Radojçiç'in tutuklandığı belirtildi. Açıklamada, "3 Ekim 2023'te Kriminal Polis Müdürlüğü polisleri, 48 saate kadar gözaltında tutulan Milan Radoičić'in dairesinde ve diğer binalarında arama yaptı. Suç duyurusuyla Belgrad Yüksek Savcılığına götürüldü" ifadelerine yer verildi.

SALDIRGAN SIRP LİSTESİ'NİN BAŞKAN YARDIMCISI!

Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla, polisle çatışan Sırp saldırganların liderinin Kosova'daki en büyük Sırp partisi Sırp Listesi'nin başkan yardımcısı ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'in yakın müttefiği Milan Radojçiç olduğunu kaydetmişti. Kosovalı bakan, dron görüntülerini yayımladı.

Kosova'daki saldırının arkasından ayrılıkçı Sırp lider çıktı!

KOSOVA'DA NE OLDU?

Kosova'nın kuzeyindeki Zvençka kasabasına yakın Banjska köyünde 24 Eylül 2023 tarihinde silahlı Sırp çetesi, Kosovalı polislere saldırmıştı. Olay esnasında Afrim Bunjaku isimli Kosovalı polis hayatını kaybederken, 2 Kosovalı polis yaralanmıştı. Kosova Başbakanı Albin Kurti, 30 kişilik bir grubun Kosova polisine saldırdığını duyurmuştu. NATO'nun Barış Gücü (KFOR) tarafından yapılan açıklamada ise KFOR, "Banjska'daki durumu yakından izlemeye devam ediyor ve KFOR birlikleri bu bölgede, gerektiğinde yanıt vermeye hazır durumda bulunuyor. KFOR Komutanı, Avrupa Birliği (AB), Sırbistan Genelkurmay Başkanı ve Kosova 'daki kurumlar dahil olmak üzere tüm uluslararası paydaşlarla yakın ve sürekli temas halinde olup, çözüm bulmak için yoğun bir şekilde çalışmaktadır" ifadeleri kullanılmıştı. 

Öte yandan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic ise saldırıyı Sırpların yaptığını doğrulamış fakat Kosova'yı tanımayacaklarını dile getirmişti. 

Balkanların Çözülmemiş Sorunu: Kosova-Sırbistan Gerginliği

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.