SON DAKİKA
Hava Durumu

Sırbistan'da yine bomba ihbarı: Okullar boşaltıldı!

Sırbistan'da eğitim kurumlarına e-posta ile bomba ihbarı yapılmasının üzerine bazı okullar tahliye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2023 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sırbistan'da yine bomba ihbarı: Okullar boşaltıldı!

Sırbistan, silahlı saldırılar ve bomba ihbarları ile yine gündemdeki yerini koruyor. Sırbistan İçişleri Bakanlığı ülke genelinde bazı okullara e-posta ile bomba ihbarı mesajlarının gönderilmesi nedeniyle okulların boşaltıldığını duyurdu. 

Bazı okullara bomba yerleştirildiği yönündeki mesajların doğruluğunun saptanması için araştırmalara devam ediliyor. 

DAHA ÖNCEKİ BOMBA İHBARLARI ASILSIZ ÇIKMIŞTI

Bakanlıktan yapılan açıklamada daha önce bomba ihbarlarının asılsız çıktığı vurgulanarak, "8 Mayıs'tan itibaren, Sırbistan'daki tüm ilk ve orta okullarda ve ayrıca okul bölgelerinde, koruma önlemleri alan polis memurlarının varlığının artırıldığını hatırlatmak isteriz. Polis memurları, tüm vatandaşların emniyet ve asayişi ile günlük olarak ilgilenmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Silahlı saldırılar ve bomba ihbarlarıyla dünya kamuoyunun tepkisini toplayan Sırbistan'da geçen ay 14 yaşındaki bir genç okula silahlı saldırı düzenlemiş, 10 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın üzerinden 2 gün geçtikten hemen sonra  21 yaşındaki başka bir genç hareket halindeki araçtan çevreye ateş açmış, 18 kişi can vermişti. Bu iki saldırının ardından Sırbistan'da ulusal yas ilan edilmişti.

Bu kapsamda Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic ülke genelindeki ehliyetsiz silahların toplanması için vatandaşlara 1 ay süre tanımış, içlerinde el bombası dahil milyonlarca silah en yakın karakola teslim edilmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.