SON DAKİKA
Hava Durumu

Sırbistan'da ehliyetsiz silahlar 1 ay içinde teslim edilecek!

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki bir okulda silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic, ehliyetsiz silahların gönüllü olarak teslim edilmesi için çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2023 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2023 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sırbistan'da ehliyetsiz silahlar 1 ay içinde teslim edilecek!

Sırbistan'ın Belgrad kentinde 7. sınıf öğrencisinin babasının ehliyetli silahıyla okulda silahlı saldırı düzenlemesinin ardından hükumetten yeni bir adım geldi. Ayrıca Avrupa'da en çok silah satan ülkelerden biri haline gelen Sırbistan'da cezai ehliyetin 12 yaş altına düşürülübileceğine işaret edildi.

GÖNÜLLÜ SİLAH TESLİMİ İÇİN BİR AY SÜRE VERİLDİ

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic, ülkede yasa dışı silah bulunduran vatandaşlara silahlarının en yakın polis merkezine bırakılması için duyuruda bulundu. Cumhurbaşkanı Vucic, silahların gönüllü bir şekilde bırakılması için vatandaşlara 1 ay süre verdi. Sırbistan Radyo ve Televizyon (SRT) kanalına konuşan Vucic, "Yasa dışı silahların gönüllü teslimi 1 ay sürecek. En yakın polis merkezine gidip silahlarınızı teslim edin. Verilen sürenin sonunda polis evlere baskın düzenlemeye başlayacak" çağrısında bulundu. 

OKULLARDA POLİS GÖREVLENDİRİLECEK

Ayrıca Cumhurbaşkanı yarından itibaren okullarda sıkı bir güvenlik önlemi alınacağını, tüm okullarda polislerin görevlendiirileceğini söyledi. Vucic, "Hepsi silahlı ve hazırlıklı olacak. Ailelerin güvenli hissetmesi için 2 bin 500 polis daha alacağız" dedi.

BELGRAD'DA SİLAHLI SALDIRI

Sırbistan'ın Belgrad kentinde 3 Mayıs günü Vladislav Ribnikar İlkokulu'nda 14 yaşındaki bir 7. sınıf öğrencisinin okula silahlı düzenlemesi sonucu resmi sayılara göre 9 kişi hayatını kaybetmiş, 15 kişi yaralanmıştı. Saldırgan çocuk, öldüreceği kişilerin listesini yazdığını itiraf etmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.