SON DAKİKA
Hava Durumu

Sekiz AB ülkesinden Rusya'ya daha sert yaptırım çağrısı!

8 AB ülkesinin maliye bakanları, yayımladıkları bildiri ile Rusya’da ekonomik istikrarsızlığın olduğunu ve Rusya’nın ekonomik gücü konusunda dünyaya yalan söylediğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 21:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sekiz AB ülkesinden Rusya'ya daha sert yaptırım çağrısı!

Sekiz Avrupa Birliği (AB) ülkesinin maliye bakanları, Rusya’nın yalanları karşısında Batı’nın yaptırımlarının güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan bir bildiri yayımladı.

RUS EKONOMİSİ YENİDEN SOVYETLEŞİYOR

Birleşik Krallık merkezli The Guardian gazetesinin haberine göre bildiriye imza atan bakanların isimleri şöyle:

İsveç Maliye ve Ekonomi Bakanı Elisabeth Svantesson, Danimarka Maliye Bakanı Stephanie Lose, Estonya Maliye Bakanı Mart Vorklaev, Finlandiya Maliye Bakanı Riikka Purra, Letonya Maliye Bakanı Arvils Aseradens, Litvanya Maliye Bakanı Gintare Skaiste, Hollanda Maliye Bakanı Eelco Heinen ve Polonya Maliye Bakanı Andrzej Domanski.

Bakanlar, giderek daha fazla askerî sanayiye odaklanan Rus ekonomisinin büyüme kaynağının sınırlılığına dikkat çekti. Düşük işsizliğin işgücü piyasasındaki baskısına ve zayıf rublenin ithalat fiyatlarını artırmasına vurgu yaptılar.

Bildiride ayrıca, sermaye hareketlerinin kısıtlanmasına rağmen ülkeden çekilen milyarlarca dolar, özel sektörün durgunluğu ve artan enflasyon, ekonomik istikrarsızlığın belirtileri olarak sıralanırken, tüm bu yaşananların Rus ekonomisinin yeniden Sovyetleştirilmesinin başlangıcı olarak nitelendirilebileceği belirtiliyor.

Rusya’nın dondurulmuş varlıklarına daha sıkı yaptırımların uygulanmasını isteyen bakanlar, enerji, finans ve teknoloji gibi stratejik sektörlerde yaptırımların delinmesinin engellenmesini talep etti.

AB Konseyi, bildirinin yayınlanmasından bir ay önce işgalci Rusya’ya karşı on dördüncü yaptırım paketini kabul etti. Söz konusu paket, saldırgan Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana ilk kez Rus gazını hedef alan önlemler içeriyordu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.