SON DAKİKA
Hava Durumu

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'ın babası Sadık Yalçın'dan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'ya ziyaret

Batman'ın Kozluk ilçesinde 2017 yılından bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın babası Sadık Yalçın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'yu makamında ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2023 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'ın babası Sadık Yalçın'dan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'ya ziyaret

Bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen, çiçeği burnunda müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın unutulmadı. 9 Haziran 2017 tarihinde ilk ve son kez karne dağıtan Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın, Batman'ın Kozluk ilçesinde Kaymakam'a düzenlenen saldırıda can verdi.

AYBÜKE: ÖĞRETMEN OLDUM BEN FİLMİ VİZYONDA!

Kendi imkanlarıyla atandığı okula müzik sınıfı yapan ve içini enstrümanlarıyla donatan öğretmen Aybüke Yalçın'ın hayatı beyaz perdeye taşındı. Sinemaseverleri bir araya toplayan TRT ortak yapımı "Aybüke: Ben Öğretmen Oldum" izleyenleri gözyaşlarına boğdu. 

AYBÜKE ÖĞRETMENİN BABASI SADIK YALÇIN, CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI YALÇIN TOPÇU'YU ZİYARET ETTİ

Şehit Aybüke Öğretmen'in babası Sadık Yalçın, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'yu makamında ziyaret etti. Topçu'ya yapılan ziyarete fimin senaristi Uğur Kılıç ve filmin yapımcısı İsmail Demir eşlik etti. Topçu, ziyaretten memnun olduğunu dile getirerek, "Öğretmenlerimiz milletimizin kandilleri gibidir, onların ilim ışığı ebediyete irtihal etseler bile milletimizi aydınlatmaya devam eder. Aybüke öğretmenimiz, vatan sevgisi ve öğretmenlik aşkı ile milletimizin sinesinde bayraklaşan bir öğretmen olmuş ve sayıları 200’ü bulan bütün öğretmenlerimizin hatırasını bu film vasıtasıyla yaşatmıştır" ifadelerini kullandı. 

YALÇIN TOPÇU'YA TEŞEKKÜR

Sadık Yalçın ise milletin evi olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlanmanın bir onur olduğunu ve manevi destekleri konusunda Yalçın Topçu'ya teşekkür etti. Filmin senaristi Uğur Kılıç, Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılında şehit olan öğretmenlere bir saygı duruşunda, bir vefa borcu niteliğinde olduğunu ifade etti. Ayrıca filmde Azerbaycan'da yaşanan Hocalı Katliamı'na atıfta bulunduklarını ve PKK'nın gerçek yüzünü göstermesi bakımından hem terör örgütünün hem de Ermeni diasporasının tepkisini çektiğini söyledi. 

Ziyarette bulunan Yapımcı İsmail Demir, filmin galasının 23 Kasım 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılmasından onur duyduklarını ifade etti. Demir, ziyareti kabul etmesinden dolayı Topçu'ya teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.